İHA’nın haberi Yalova’da birçok yerel gazetede kendine yer bulurken, konu ile alakalı Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt gazetemize ilk açıklamasını yaptı.

İhlas Haber Ajansı’nın ana sayfasında kendine yer bulan, Çınarcık haberinin yayınlanmasından sonra, Çınarcık’ta lağım denize mi gidiyor sorusu kafalara takıldı. İHA’nın haberi Yalova’da birçok yerel gazetede kendine yer bulurken, konu ile alakalı Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt gazetemize ilk açıklamasını gönderdi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt haberin aslının olmadığını belirterek,

“Bir haber ajansında yayınlanan ve haber sitelerinde dolaşan “Çınarcık’ta, kanalizasyon sularının denize aktığı” yönündeki haber üzerine, Çınarcık Belediye Başkanı olarak bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiş bulunmaktayım."

Image-7

 Yosun Görüntüsü! 

"Öncelikle söz konusu haberde kullanılan görsellerin, denizdeki yosunlanmaya ait olduğunu, denize akan lağım manzarasını içermediğini belirterek bir yanlışı tashih etmek istiyorum."

 Lağım Akması Söz Konusu Değil! 

"Çınarcık ilçesi sınırları içerisinde, hiçbir şekilde denize lağım akması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu sıkıntı, özveri ile çalışan belediye ekiplerimiz tarafından ivedilikle çözüme kavuşturulmuştur."

Image-6

"Şunu da özellikle ifade etmek isterim ki; Arıtma tesisimizde tek pompa çalışmakta olup, hatların şişmesi neticesinde bacadan çıkış olmaktadır. Ancak, denize direk deşarj asla söz konusu değildir."

Pompa Bir Yıldır Tamirdeymiş!

“Arıtma tesisimizdeki ikinci pompa, bir yıldır tamirde olup bayrama kadar alınıp yerine montajı yapılacak ve aktif hale gelecektir. Çift pompa çalışmaya başladığında, bacaların da taşması engellenmiş olacaktır.”

Haberde Yer Alan Bilgiler Gerçeği Yansıtmıyor!

“Çınarcık Belediyesi olarak, altyapımızdaki sorunların azımsanmayacak bölümünü çözdüğümüzü, Çınarcık’ımızın daha yaşanabilir bir kent olma hüviyeti kazanması için çalışmalarımızı azami hassasiyetle sürdürdüğümüzü; söz konusu haberde yer alan bilgilerin doğruyu ve gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi. 

“Marmara’nın İncisi” Çınarcık’ta Denizin İçler Acısı Hali “Marmara’nın İncisi” Çınarcık’ta Denizin İçler Acısı Hali

SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor

Muhabir: Duygu Saral