Çınarcık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Kutlama programına Çınarcık Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Oruçli, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş, ilçede görev yapan muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, mülki idare müdürleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk büstü önüne Koruköy Atakent Mahalle Muhtarı Ali Başkan ve Şenköy Muhtarı Mehmet Uçar tarafından çelenk bırakıldı. Teşvikiye İstiklal Mahallesi Muhtarı Mustafa Keskin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Muhtarlardan Başkan Vekili Oruçli’ye ziyaret

19 Ekim "Muhtarlar Günü" nedeni ile ilçede görev yapan muhtarlar Çınarcık Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Oruçli’yi başkanlık makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Başkan Vekili Mehmet Emin Oruçli ve muhtarlar; Çınarcık ile köyleri hakkında uzunca bir süre sohbet ettiler. Muhtarlar sohbet sırasında taleplerini Başkan Vekili Oruçli’ye ilettiler. Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Oruçli, ilçede görev yapan muhtarlara ziyaretlerinden ve hoş sohbetlerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Soyer, ‘Muhtarlarımızın günü kutlu olsun’

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Numan Soyer yayınladığı mesajında; “1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli unsurlarından biridir. Muhtarlık yerel yönetimlerin vazgeçilmez yapı taşı, muhtar ise bölge halkının, haklarını korumak üzere inandığı ve seçerek görevlendirdiği güvenilir kişidir. Muhtarlarımız, temsilcileri oldukları köy ve mahallelerde devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmekte, en ücra yerleşim yerlerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte, hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Yerel yönetimdeki en önemli paydaşlarım ve yol arkadaşlarım olarak gördüğüm, el ele birlikte geleceğe yürüdüğümüz muhtarlarımızla çok güzel hizmetlere imza atmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılan muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Herkese saygılarımı sunar, sağlıklı günler dilerim. Allah’a emanet olun” ifadelerine yer verdi.

yalova-cinarcik-muhtar-köy-mahalle-gun-kutlama4yalova-cinarcik-muhtar-köy-mahalle-gun-kutlama3

Editör: Arda Yavuz