Fazlaca Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor Fazlaca Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

2023 yılının 24 Ocak tarihinde S.S. (1989 doğumlu) adlı kadın, yanında E.N.S. (1983 doğumlu) adlı i varken yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti. Olayın duyulmasının ardından çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Yalova İl Jandarma Komutanlığı da, olayın öğrenilmesi üzerine olay şüpheli ölüm olarak değerlendirilmiş ve Jandarma Asayiş Timlerin yanı sıra bölgede ayrıntılı inceleme yaparak olayı aydınlatmak amacıyla; Olay Yeri İnceleme Timi, “Jandarma Dedektifleri” olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele unsurları bölgeye görevlendirmişti.

Olay yerinde yapılan incelemeler ile olayın oluş şekline ilişkin maktulün eşinin çelişkili beyanları üzerine olayın kazaen düşme veya intihar olmadığı değerlendirilerek ve adli makamlardan alınan izin doğrultusunda şüpheli E.N.S. hakkında teknik ve fiziki takibe başlandı. Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, olayı aydınlatmak amacıyla oluşturulan özel ekip tarafından; 15 ay boyunca her türlü iz, delil ve emare değerlendirilerek yürütülen çok yönlü ve titiz çalışmalar sonucunda; olayla ilgili şüpheli durumların ortaya çıktığı görüldü.

Cumhuriyet Savcılığına yapılan teklif ve koordine ile ülke çapında alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirilerek olayın incelenmesi sağlandı ve elde edilen bilgiler ışığında olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığı, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine varıldı. Bunun üzerine ise E.N.S. adlı şüpheli, “Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan yakalandı ve sevk edildiği adli makamlarca 16 Mayıs 2024 tarihinde tutuklandı.

Editör: Arda Yavuz