20 Ocak 2024 tarihinde kapılarını açan De Vesta Çiçek & Butik Kafe, misafirlerini sıcak ve samimi bir atmosferle karşılıyor. Karaca, mekanın adını, Yunan mitolojisindeki evlilik ve aile tanrıçası Vesta'dan ve doğanın güzelliklerini simgeleyen çiçeklerden esinlenerek seçtiğini dile getirdi. Karaca, kafenin konseptini çiçeklerle birleştirmenin hem kendisi için anlamlı olduğunu hem de müşterilere benzersiz bir deneyim sunmayı amaçladığını belirtti. De Vesta Çiçek & Butik Kafe, özenle seçilmiş çiçek aranjmanlarıyla donatılmış iç mekanıyla göz dolduruyor. Ayrıca, lezzetli atıştırmalıklar ve içecekler sunan kafe bölümüyle de müşterilerine keyifli bir mola imkanı sunuyor.

Koçal, Kitabıyla Kocadere Katliamına Işık Tutuyor Koçal, Kitabıyla Kocadere Katliamına Işık Tutuyor

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (6)

25 yaşında hayalini kurduğu kafeyi hizmete açan İpek Karaca, 2017 yılında Yalova’ya yerleştiğini belirterek “Üniversiteyi burada okudum. Daha sonra Yalova'yı çok sevdim. Burada yaşamaya karar verdim. 4 yıl özel bir şirkette muhasebeci olarak çalıştım. Deniz liman işletmeciliği mezunuyum. Hep hayalimdi butik bir yer açmak. Bir yerden sonra özel sektörde mutlu olmadığımı fark ettim ve işimden istifa ettim. Bir hafta sonra da bu kafeyi açmış oldum” dedi.

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (7)

“Herkes topraktan çok uzak”

Annesinin çiçeklere olan ilgisinin ona da aşılandığını söyleyen Karaca, “Çiçeklere olan sevgim çocukluktan beri var. Benim annem tam bir çiçek hastası ve böyle toprağın üstüne ne atsa tutar. Benim doğup büyüdüğüm evde, şu an kafede olan çiçekten çok daha fazla çeşit ve çok sayıda çiçek yer alıyor. 20 Ocak 2024 tarihinde hizmet vermeye başladık. Gelen müşterilerimiz burada çay, kahvelerini içiyorlar. Atıştırmalıklarımızda var. Çok fazla betonlaştık ve herkes topraktan çok uzak. Burada gelip kendi saksılarını getirip beğendikleri çiçekleri ekebiliyorlar. Ya da kendi çiçeklerini getirip buradan yine beğendiği bir saksıyla çiçeğin boyutunu değiştirebiliyoruz. Aynı zamanda teraryum etkinliği de yapıyoruz. İçeride biblolarımız var, sukulentlerimiz var. Diledikleri çiçekleri diledikleri gibi ekiyorlar. Diledikleri objeleri koyuyorlar. Ben ona manifest teraryumu diyorum. Renkli kumlarımız var. Onlarla şekiller çiziyoruz. Daha çok insanların hayal gücüne kalmış bir şey. Hem toprağa dokunmuş oluyorlar. Her yaş grubu gelip burada etkinlik yapıyor. Hem kendilerinin kendi yemekleriyle yaptığı bir şeyi  evde, masasında, ofisinde, kendi el emeğiyle yaptığı bir çiçekle güzelleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (2)

“Teraryum, bakımı en kolay çiçeklerden yapılıyor”

Kafesinde canlı teraryum workshopları düzenlendiğinden bahseden Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü: “ 3 çiçek, 3 obje, beton saksısı, kumu, toprağı, renkli kumu kullandığı malzemeler 350 TL'den başlıyor. Bu çiçeğin sayısı artarsa her çiçek artı 30 TL ve  her biblo da artı 30 TL olarak yansıyor. Ama 3 çiçek, 3 obje genelde yeterli oluyor. Teraryum gerçekten bakımı en kolay çiçeklerden yapılıyor. Kaktüsler ve sukulentlerden yapıyoruz. Her ortamda yaşayabilir. Çok fazla suya ihtiyaç duymuyor. Aksine çok yanlış bilinen bir şey de var çiçekleri çok fazla sulamak öldürüyor ve çürütüyor. O yüzden bakımı çok kolay. Çocuklar da bakabilir, iş yoğunluğu olan insanlar da bakabilir. Saksılarımız beton. Az suyla yaşayabilecek çiçekler tercih ediyoruz. Altları delik değil çünkü. Diğer saksılar gibi fazla suyu akıtabileceği bir alan yok. Onun için de teraryuma başlarken ilk altına biraz çakıl taşı veya kum koyuyoruz. Çünkü o nefes almasını sağlıyor. Eğer fazla sularsak o altta buharlaşıp tekrar yukarıya çıkmasını sağlıyor.”

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (5)

“Tüm çiçeklerimiz satılık”

 ‘De Vesta’ isminin ortaya çıkış hikayesinden de söz eden Karaca, aynı zamanda kafesinde bulunan tüm çiçeklerin satılık olduğunu ve dışarıya servis hizmeti verdiklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “ ‘De’ aslında sadece bir ek. ‘Vesta’ ise Yunan mitolojisinde aile, birlik, beraberlik demek. Bakire tanrıçası olarakta biliniyor. Astrolojide de çok parlak bir yıldız, başarılı anlamına da geliyor. Biz burada birlik, beraberlik, aile kısmını ve çok parlak, başarılı kısmını ele aldık. Gelen her müşterimiz kafemizden beğendiği her objeyi, her çiçeği, her saksıyı satın alıp gidebilir. Tüm çiçeklerimiz satılık. Aynı zamanda dışarıya servisimiz de var.  Sipariş olarak da götürüyoruz.”

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (8)

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (4)

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (3)

Yalova Devesta Cicek Butik Kafe Hizmet Teraryum (1)

Muhabir: ÖZEL HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN