Halen Yalova’da Güçlü TED AD Okulları, Yalova Birey Okulları olarak 2 Özel Okul ve Fen Bilimleri Kurs Merkezi, Yalova Güçlü Kurs Merkezi, Yalova Birey Kurs Merkezi olarak 3 özel öğretim kurs merkezinde; okul öncesi, ilkokul, orta okul, lise olmak üzere eğitimin her kademesinde her eğitim-öğretim  yılında “2000 öğrenci, 300 öğretmen ve yardımcı personel ile eğitim alanında 5 kurumun kurucu temsilcisi” olarak Yalova eğitimine hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Balıkesir’in Bandırma ilçesinde; Bandırma İstek Okulları ve Bandırma Güçlü Kurs Merkezi’nde 800 öğrenci, 100 öğretmen ve yardımcı personel ile 2 kurumun kurucu temsilciliği görevine devam etmekte olan Çolak, Topluma ve gelecek nesillere değer katacak bireyler yetiştirmek için yatırım yaptıklarını, eğitimin, toplumun geleceği olduğunu bilip, nitelikli eğitimi herkes için erişilebilir kılmaya çalıştıklarını dile getirerek eğitim vizyonunu ise şöyle açıkladı,

“Cumhuriyetimizin 100.yılı ile eğitim dünyasında yazdığımız başarı hikayesinin 25. yılını kutluyor olduğumuzu büyük bir onurla belirtmek isterim.

Hızla değişen dünyada bugün okula başlayan öğrencilerin %65’inin bugün var olmayan mesleklerde çalışacak olması dünyadaki eğitim sistemlerinde ciddi sorgulamalara yol açtı.

Bilgiye erişimin çok hızlı ve kolay olması, teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların yaptığı birçok mesleğin yazılımlar ve robotlar aracılığıyla yapılır hale gelmesi okullarda verilen bilgi odaklı eğitimin değişimini kaçınılmaz hale getirdi.

Öğrencilerimize hangi mesleği yaparsa yapsınlar işlerine yarayacak becerileri kazandırırken bir taraftan da Türkiye’nin sınav gerçeğini göz ardı etmeden onların en iyi okullarda ve üniversitelerde okuması için teknoloji destekli eğitimle onları çok verimli çalıştırarak ulusal sınavlarda büyük başarılara imza attık.

Elde ettiğimiz ses getiren akademik başarılarımızın yanı sıra öğrencilerimizin içindeki potansiyeli açığa çıkartarak sanat ve sporda elde ettiğimiz ulusal ve uluslararası dereceler ise hepimizin gurur kaynağı oldu. Gücümüzü vizyonumuzdan, yaratıcılığımızdan ve iyimserliğimizden alırız. Yenilikleri takip eder değişim kararlarını cesurca hayata geçiririz. Azimle çalışır zoru başarmaktan gurur ve mutluluk duyarız.

Tüm bu başarıları elde ederken Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözü bize büyük bir ilham verdi. Çünkü biz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için milli ve manevi değerleri kuvvetli, vicdanlı, çalışkan, dürüst, bir nesil yetiştirmekten başka bir yol görmüyoruz.

 Kurumlarımızın standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak, Araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirmek Türk eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak bir eğitimci olarak temel misyonumuzdur.

Kurumlarımızda vaatlerimizi her zaman ve her yerde yerine getirmek için çalışır, yılmadan mücadele veririz. İnsana yatırımın önemini biliriz; birbirimize değer verir ve birlikte çalışmaya inanırız. İşlerimizde verimlilik ve yüksek kaliteyi hedefleriz kalitemizi koruyarak büyümeye özen gösteririz”

Editör: Uğur TEZCAN