AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.Yalova Milletvekili Temel Coşkun açıklamasında, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesini benimsemiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ülkemizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde tarihimizdeki en önemli dönüm noktası olmuştur. Bugünden sonra da milletimizin geleceğini aydınlatmaya ve güçlendirme görevini yerine getirmeye, çocuklarımızın gelecekleri güvenle, huzur ve barış dolu bir şekilde inşa etmeye devam edecektir. 94 yıl önce açılan T.B.M.M., milli tarihin en önemli dönüm noktasını teşkil etmektedir. 23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir.

TBMM, Türkiye’nin modern dünyayla bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve çoğulcu demokratik normların ülkemizde geçerli kılınması sürecinde önemli roller üstlenmiş, görevlerini başarı ile ifa etmiştir. Millet egemenliğinin tecelligahı T.B.M.M., demokratik rejimimizin kalbidir.

Meclisimiz, tarihinden aldığı ilham ve güçle, ülkemizin birliği ve kardeşliği için çalışmaktadır. Milletimizin huzuru ve güvenliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü milletimizin bütün vekillerinin vazgeçilmez hedefidir. Milletvekilleri olarak çalışmalarımızı büyük bir özveri ve sorumluluk anlayışı içinde sürdürmekteyiz.

23 Nisan aynı zamanda, gelecekte özgürlük ve bağımsızlık bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır. TBMM'nin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bugünün, bu açıdan da ayrı bir anlamı vardır. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, geleceğimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın da bir ifadesidir.

Atatürk'ün çocuklarımıza bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Çocuklarımız; ülkemizin geleceği, milletimizin umududur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecekler, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaklar. İmza atacakları başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaklar.

En büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma yararlı özgür bireyler olarak yetişmeleridir. Yarının büyükleri olacak çocuklarımızın milli ülkü ve hedefleri benimsemeleri en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclis'imizin kahraman üyelerini ve milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim