Tüm sebze ve meyveleri COVİD-19 ile baş etmede bağışıklık sistemimizi güçlendirme de önemli rolü olmakla beraber, kış sezonun girişinde olmamamız sebebiyle; soğan, sarımsak, lahanagiller, brokoli, turpgiller, nar, portakal, avokado olmak üzere, tüm sebze ve meyveler bağırsaklarımızdaki yararlı bakteriler probiyotiklerin çoğalmasına vesile olmaktadır. Bu da bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlamaktadır.

 Yine bağırsaklarımızdaki probiyotikleri çoğaltmamız için, yoğurt, kefir, turşu, sirke gibi fermente ürünleri de tüketmekte fayda var.
  Tüketeceğimiz gıda maddeleri içinde olmazsa olmazımız, balık tüketimi. Haftada 3 kez olmalı, ızgara ve fırında yapılarak tüketilmelidir. 
 Şekerden kaçınılmalı, tahıllı ürünler tüketmeye özen göstermeli, tam buğday ekmeği, yulaf ve bulgur mutlaka sofralarımızda yer almalıdır.
Et, hindi, tavuk, yumurta, süt ürünleri ve bakliyatlar bol protein içerir. Bu grubun bağışıklık sistemini güçlendirmesi çok önem taşır. 
Baharat olarak, karabiber, zerdeçal ve zencefil çorbalarda kullanılmalıdır. Zeytinyağı tüketimi arttırılmalı, ceviz, fındık, badem gibi yağlı içeriği olan ürünler güçlü antioksidanlardır. 
Bolca bitki çayı tüketilirken en önemlisi bolca su tüketilmelidir. Zira su, toksinlerinden arınmayı sağlarken metabolizmayı da canlı tutar. 
 

Editör: Arda Yavuz