31 Mart 2024 Pazar günü yapılması planlanan yerel seçimleri için 21 Kasım Salı günü aday adaylık başvurularını almaya başlayan Cumhuriyet Partisinde süreç tüm hızıyla devam ediyor. CHP Yalova Teşkilatı da bu sürece katılarak aday adaylarını açıklamaya başlamıştı. 24 ve 27 Kasım tarihlerinde Yalova Merkez, İlçe ve Beldelerde toplam 16 aday adayını duyuran CHP Yalova, 28 Kasım Salı günü 6 ismi daha kamuoyuna açıkladı. Sırasıyla Kadıköy Belediye Başkan aday adayı İlker Küpeli, Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı Oktay Atik, Taşköprü Belediye Başkan aday adayı Ümit Korkmaz, Teşvikiye Belediye Başkan aday adayı Akın Büyükturan, Esenköy Belediye Başkan aday adayı Özay Biber ve Termal Belediye Başkan aday adayı Sabriye Sultan Yalçın isimlerinin açıklandı. 6 aday adayının kendilerini tanıttığı toplantıda CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı, CHP Çınarcık İlçe Başkanı Hasibe Birgin, CHP Termal İlçe Başkanı Selahattin Aksoy katılım sağladı.

“Yalova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde Başkan Yardımcılığı yaptım”

Kadıköy Belediye Başkan aday adaylığını duyuran İlker Küpeli, “1980 Tarsus doğumluyum ve Kadıköy’de oturuyorum. Evliyim ve 1 çocuk babasıyım. Yalova Belediyesi’nde memur olarak görev yapmaktayım. Daha önce Silahlı Kuvvetlerde Astsubay olarak 15 yıl görev yaptım. Maliyeciyim, işletme bölümünü bitirdim ve inşaat teknikeriyim. Kadıköy Belediyesi’ne daha fazla şey katacağıma inanıyorum. Yalova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde Başkan Yardımcılığı yaptım ve birçok birimde görev aldım. Bu yetkinliklerle Kadıköy Belediyesi’ne ve Beldesi’ne daha fazla faydalı olacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“İlçe Başkanı olarak 2 seçim geçirdik”

Çiftlikköy Belediye Başkan adaylığına talip olan Oktay Atik, “1979 Çiftlikköy doğumluyum. İlk ve orta öğretimi Çiftlikköy’de, liseyi Yalova okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldum. 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Meclis Üyeliği’ne aday oldum ve Çiftlikköy halkının teveccühüyle seçildim. 2010 yapılan seçimle CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı oldum. Bu süreçte bir referandum bir de genel seçim olmak üzere iki seçim geçirdik. 2019 yılında da il ve ilçe yöneticilerimizin teveccühüyle İl Genel Meclisi üyesi oldum ve CHP’nin grup başkanvekili olarak görevime devam etmekteyim. Her şeyden önce doğup, büyüdüğümüz yere hizmet etmek amacıyla bu yola çıktım ve bu göreve talip olduk” dedi.

“Şeffaf ve sosyal belediyecilik yok”

Taşköprü Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Ümit Korkmaz, “1979 Yalova doğumluyum, evliyim ve 2 çocuk babasıyım. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Taşköprü Belediyesi’nde Meclis Üyesi oldum. Hala aynı göreve devam etmekteyim ve belediyenin içerisinde çeşitli görevler aldım. Kendi bölgemde insani değerleri hiçe sayan bir yönetim anlayışı var. Adam kayırma var, şeffaf belediyecilik ve sosyal belediyecilik yok. Biz bunları yeniden geri getirmek için gönül verdik. Bunları yapabilmemiz için ilk önce belediyeyi kazanmamız lazım. Bunun içinde birlik ve beraberlik içinde çalışmamız lazım”  şeklidne konuştu.

“CHP Teşvikiye’de aday çıkarmıyordu”

Teşvikiye Belediye Başkan aday adayı olan Akın Büyükturan, “Doğma ve büyüme Teşvikiyeliyim. İşletmeceyim, aynı zamanda turizm ve çiftçilikle de uğraşıyorum. Teşvikiye’de CHP uzun yıllardır aday çıkarmıyor. Hatta belediye olduğumuzdan beri hiç aday çıkarmadık. Biz gençliğimize güvenerek bu yola girdik. Hayırlısıyla ve kısmetse adaylığımız için yola çıkacağız. Teşvikiye turizm cenneti olabilecek bir yer fakat bu zaman kadar gelen yöneticiler Teşvikiye’yi rant kapısı gördüğü için inşaata yöneldiler. Hepsi inşaat odaklı yönetim sergiledi. Biz Teşvikiye’yi turizm cenneti yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP’nin bayrağını dikmek istiyorum”

Esenköy Belediye Başkan aday adaylığını duyuran Özay Biber, “Ben, 1962 İstanbul Bakırköy doğumluyum. Emekliyim ve esnafım. Bir çocuk annesiyim. Esenköy’de çok eksikler gördüğüm ve farklı bir yapısı olduğu için aday adayı oldum. Ben de bu yapıyı yıkıp, CHP’nin bayrağını oraya dikmek istiyorum” dedi.

Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti

“Duvarlarımızda CHP’nin amblemleriyle büyüdük”

Termal aday adaylığını açıklayan Sabriye Sultan Yalçın, “1961 İstanbul doğumluyum. Evde 2 çocuk annesi ve 4 torun babaannesiyim. Özde CHP’liyim. Çünkü annem İstanbul Sarıyer’de uzun yıllar Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. Biz duvarlarımızda CHP’nin amblemleriyle büyüdük. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Ön Lisans mezunuyum. 2 yıla yakın Kültür Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale, 34 yılda Orman Bakanlığı’na bağlı işletmeler olmak üzere 36 yıl kamuda hizmet verdim. 20 yıldır Yalova’da yaşıyorum. Atatürk’ümüzün kentini terk etmedim ve buraya yerleştim. Bir doğa harikası olan Termal’in çok sorunu var. Altyapısı, yol, su, kanalizasyon ve daha sayabileceğim birçok eksiklikler var. Onun için ben de varım dedim. Bu sıkıntıları çözüp Termal’e, güzel bir bakış getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Kameraman-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-chp-yerel-secim-belediye-termal-taskopru-ciftlikkoy-kadikoy (7)yalova-chp-yerel-secim-belediye-termal-taskopru-ciftlikkoy-kadikoy (6)yalova-chp-yerel-secim-belediye-termal-taskopru-ciftlikkoy-kadikoy (5)yalova-chp-yerel-secim-belediye-termal-taskopru-ciftlikkoy-kadikoy (4)yalova-chp-yerel-secim-belediye-termal-taskopru-ciftlikkoy-kadikoy (3)yalova-chp-yerel-secim-belediye-termal-taskopru-ciftlikkoy-kadikoy (2)

Editör: Arda Yavuz