Kahramankazan Belediyesi önünde gerçekleşen uğurlama, davul zurna eşliğinde özel bireylerin eğlenmesi ile başladı. Eğlencenin ardından dualar eşliğinde otobüslere binen özel bireyler, vatani görevlerini yerine getirmek üzere Mürted Hava Meydan Komutanlığı’na doğru yola çıktılar. Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan'ın da katılımıyla gerçekleşen uğurlama, Kahramankazan Belediyesi'nin geleneksel etkinliklerinden biri haline geldi.

Özel bireyler ilk olarak Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince evlerinde ziyaret edilerek yapacakları bir günlük vazife öncesi asker tıraşı edildi. Daha sonra temsili askerlikleri öncesi düzenlenen törenle asker kınaları Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz tarafından yakılan özel bireyler bir günlük vatan görevi için hazırlıklarını tamamladı. Asker kınası ve uğurlama gibi motivasyon organizasyonları düzenleyen Başkan Serhat Oğuz, etkinliklerle ilgili olarak verdiği demeçte “Bu özel evlatlarımızın da her vatan evladı gibi günübirlik de olsa askerliğin, vatanına ve milletine hizmet etmek için hazır olma güzelliğinin tadına varmalarını arzu ediyoruz. Bu organizasyonları bu nedenle gerçekleştiriyoruz.

Asker ocağına gidip bir gün de olsa o anı yaşamanın güzelliğini hisseden özel evlatlarımızın ve ailelerinin bu sevinçleri, bizleri de mutlu ediyor. Vatan millet aşkı, bayrak aşkı engel de sınır da tanımaz” sözlerine yer verdi.

Özel bireylerin ailelerinin duygularına hakim olamadıkları uğurlamada, gözyaşları ile düşüncelerini aktaran aileler: “Allah sizden razı olsun. Kınalı kuzularımızın temsili de olsa askerliğini görmek nasip oldu. Vatanımıza, milletimize zeval gelmesin” dedi. Askerlik yapacakları için gurur dolu olduklarını dile getiren özel bireyler: “Bizlere bu imkanı sağlayan Kahramankazan Belediye Başkanımız Serhat Oğuz’a teşekkür ederiz. Bizim duygularımıza ortak oldu, bizlerin isteğini yerine getirdi. Allah ondan razı olsun” ifadelerine yer verdiler.

Özel bireyler, fotoğraf ve video çekiminin ardından temsili askerlik görevlerini yerine getirmek üzere askerliklerini yapacakları komutanlığa doğru yola çıktı.

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE ASKERE UĞURLANDILAR (3)DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE ASKERE UĞURLANDILAR (1)

Editör: Rümeysa Şahin