Bakanlık tarafından Yalova’ya tahsis edilen ödenek ile kırsalda boş vaziyette olan depo, ev ve vb. binaların ilaçlanması çerçevesinde 27 Aralık 2024-01 Şubat 2025 tarihleri arasında il genelinde 37 köy/mahallede 653 lokasyonda 156 litre biyosidal ilaç kullanılarak kahverengi kokarcanın yoğun olarak bulunduğu kışlak noktaları ilaçlanmıştı.
Şimdi ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan ödenek ile temin edilen ‘Funnel’ Tipi tuzakların il genelindeki kışlaklardan çıkış noktalarına asılmasına köy ve mahallelerde başlandı.
Yapılan saha çalışmaları kapsamında 9 Mayıs 2025 tarihi itibariyle il genelinde tespit edilen noktalara 225 adet tuzak asımı tamamlandı
CEZBET-YAKALA-YOK ET yöntemiyle asılan tuzakların mevcut yerlerinin değiştirilmemesi ve korunması sonuç almak açısından önem arz ediyor
Tuzaklarda yakalanan kahverengi kokarca böcekler, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde kurulmuş olan laboratuvarda kahverengi kokarca biyolojik mücadelesinde kullanılacak parazitoid böcek Trisolsus japonicus (Samuray arısı) üretiminde değerlendirilecek. Buradan elde edilen Samuray arıları doğaya salınarak doğal denge oluşumuna katkı sağlayacak.