Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yalova Devlet Hastanesi Diyabet Okulu tarafından ‘Orada Bir Diyabetli Var Uzakta’ adlı proje kapsamında verilen eğitimler tamamlandı. Diyabet eğitimleri ve taramaları kapsamında planlanan 5 köy ve beldede  gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 300 kişinin eğitimlerden yararlandığı belirtildi.
Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yalova Devlet Hastanesi tarafından yürütülen ‘Orada Bir Diyabetli Var Uzakta’ projesinde yaklaşık bir aydır devam eden eğitimler tamamlandı. Eğitimler kapsamında Yalova ve ilçelerinde belirlenen 5 köy ve beldede  toplam 300 kişiye diyabet eğitimi verildi. Diyabet Okulu tarafından düzenlenen eğitimlerde, Termal ilçesine bağlı Üvezpınar, Merkeze bağlı Elmalık, Çiftlikköy ilçesine bağlı Kılıç ve Gacık, Altınova ilçesine bağlı Subaşı Beldesi’nde vatandaşlara hastalık konusunda farkındalık kazandırıldı.
Diyabet eğitimleri ile ilgili olarak Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen sosyal proje kapsamında yeni tanı diyabet hastalarının da tespit edilerek kontrol altında olmayan hastaları polikliniklere yönlendirildiğine dikkat çekildi. Diyabet eğitimleri ile ilgili olarak Genel Sekreterlik’ten yapılan açıklamada, “Bu sosyal proje kapsamında yeni tanı diyabet hastaları ve kontrol altında olmayan hastalar tespit edilmiş.Tedavi planları düzenlenmiştir. Etkinliği yürüten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Diyet ve Diyabet Eğitim Poliklinikleri (Uzm. Dr. Savaş Karataş, Diyetisyen Mert Aşit, Hmş.Zeynep Çağlayan; Sibel Özden Bal ) olarak tüm katılımcılara, destekleyen yöneticilere ve Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine, bizleri haber yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine ve eğitimleri fotoğraflayan Sevda Ünlü ve İhsan Baksi'ye teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim