İlköğretim öğrencilerinin hayallerindeki çevreyi resmedecekleri çalışmalarla katılacakları resim yarışmasına ilkokul 4 ve ortaokul 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencileri katılabilecek.

Yarışmaya katılacak öğrenciler, hayalleri ile nasıl bir çevre beklentileriyle dünyaya baktıklarını çalışmalarına yansıtacaklar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çocuklarda çevre bilincini arttırmak ve nasıl bir çevre hayal ettiklerini görmek amacıyla düzenlediği “Hayalimdeki Çevre” resim yarışmasında her türlü teknik ve boya malzemesi kullanılabilecek.

Tüm illerden gelen resimlerin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye çapında 5 öğrenci seçilerek Ankara’da 9– 11 Haziran 2013 tarihleri arasında misafir edilecek. Yarışma sonuçları 6 Haziran 2013 tarihinde www.csb.gov.tr ve http://www.csb.gov.tr/gm/egitim/ web sitelerinde yayınlanacak.

Yarışmada dereceye giren 5 öğrenci ve okulları ise çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinci Öğrenciye 1 (Bir) adet dizüstü bilgisayar, İkinci Öğrenciye 1 (Bir) adet dizüstü bilgisayar, Üçüncü Öğrenciye: 1 (Bir) adet dizüstü bilgisayar, Mansiyon 1 (Bir) adet dizüstü bilgisayar, Mansiyon 1 (Bir) adet dizüstü bilgisayar, Ödül alan 5 öğrenciye 1’er adet profesyonel resim malzemelerinden oluşan bir resim çantası, dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine birer (1) adet toplam 5 dizüstü bilgisayar, dereceye giren öğrencilerin okullarına birer (1) adet 5 masaüstü bilgisayar hediye edilecek.
Editör: TE Bilişim