Elmalık Köy Konağı’nın yenilenmesiyle ilgili durum bir süredir gündemdeydi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası yeniden Elmalık Köyü Muhtarı olarak seçilen Melih Boz, köy halkına müjdeyi verdi ve İl Genel Meclisi’nden çıkan kararla birlikte konağın restore edileceğini duyurdu.

Konak Onarılacak

Yalova Koy Konak Merkez Onarim Calisma Meclis Karar

Yalova’nın merkez köyü olan Elmalık Köyü’ndeki 221 ada 2 parsel üzerinde bulunan Köy Konağının bakım onarımı yapılması istendiğini ve konağın zemin kat artı 2 kat olduğu bilgisini veren Muhtar Boz, “Zemin katta bulunan mutfağın boya, tezgah yenileme ve pencere değişimleri yapılacaktır. Ayrıca zemin katta bulunan kahvehanenin tezgah ve ocağın yerinin değiştirilmesi ve pencerelerin yenilenmesi yapılacaktır. Birinci katta bulunan düğün salonunun pencerelerinin ve boyasının yenilenmesi yapılacaktır. İkinci katta bulunan iki lojman ve kurs odasının boya yenilemesi, üç adet mutfak tezgahlarının yenilenmesi, kapılarının boyanması ve gerekli yerlerde zemin malzemelerinin yenilenmesi yapılacaktır. Ayrıca 2 adet banyo yenilenecektir. Ayrıca dış cepheye mantolama, boya yapılması ve kahvehanenin önüne 1 metre yüksekliğinde parepet duvar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Muhtar Boz yapılmak istenenlerin İl Genel Meclis kararıyla kabul edildiğini açıklayarak müjdeyi verirken, ihalenin 26 Nisan 2024 yılında yapılacağını ve bu projenin yaklaşık 1 milyon lira tutarında bir gideri olacağını açıkladı. Muhtar Boz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Özel Özel İdare Sekteri Ümit Yılmaz’a, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Elmalık Köyüne Yeni Köprü Elmalık Köyüne Yeni Köprü

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz