Yalova Basın Birliğinde kongre sonrasında başkanlık koltuğuna İHA Yalova İl Temsilcisi Erhan Erdoğan oturdu. Yalova Basın Birliğinin geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Karizma AVM’de bulunan dernek ofisinde gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurulunda yeni başkan Erhan Erdoğan oldu. Yaklaşık olarak 4 yıldır Yalova basınını tek çatı altında toplamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Yalova Basın Birliği, 2. Olağan Genel Kurulunun ardından yeni başkanını seçti. İHA Yalova Temsilcisi Erhan Erdoğan’ın beyaz liste, Atakent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çağatay Kösenin ise kırmızı liste ile aday olduğu seçimi 28-15 oyla İHA Yalova Temsilcisi Erhan Erdoğan’ın beyaz listesi kazandı.

45 üyesi bulunan ve 44 üyenin oy kullandığı 2. Olağan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından 2 yıl süreyle görev yapan eski başkan Cem Mete Okur açılış konuşması gerçekleştirdi ve 2 adaya da başarı dileklerinde bulundu. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Gazeteci Faruk Kırtay, Katip Üyeliklere ise Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve Nagehan Atik seçildi. Kongrede faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve Denetleme Kurulu’nun ibrasının ardından yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Ardından üyeler tek tek oylarını kullandı. Kapalı oylama usulüyle yapılan seçimin sonucunda 1 adet boş oy çıkarken, Erhan Erdoğan 28 oy, Çağatay Köse ise 15 oy aldı. Seçimin ardından görevi Cem Mete Okur’dan devralan Erhan Erdoğan tüm katılımcılara teşekkür ederek, yeni yönetimin Yalova basınına hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Yalova Basin Birligi Yeni Baskan Erhan Erdogan (5)

‘Birlikte yönetmek arzusuyla yola çıktık’

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Yalova’mız, birliğimiz ve kentimizde görev yapan tüm gazeteciler için sonucun hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek katılım ile gerçekleşen seçimden birliğimizin daha da güçlü olarak çıktığına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte tasarruf tedbirleri nedeniyle sıkıntılı günler yaşamaya başlayan basın sektörünün bu süreçte sesi olacağız. Geride bir seçim bıraktık. Yönetimimize oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Birlikte yönetmek arzusuyla yola çıktık. Biz ne kadar bir olursak o kadar çok güçlü oluruz. Bundan sonra birleştirici bir güç olarak yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Yalova Basın Birliği Asil Üyeler: Erhan Erdoğan, Asena Haberal, Erdem Ergün, Gamze Balaban, Recep Can, Kutsi Aksay, Sıtkı Yıldız.

Yedek Üyeler: Emre Can Kazmalı, Kemal Bayrı, Ebru Uygur Kaplan, Umut Küçükbayraktar, Osman Hökemen, Sezer Sevinçler, Kadir Yalçın Uçar.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Harun Öztürk, Erdinç Bulun, İsmail Öztürk.

Yedek Üyeler: Murat Şener, Vedat Yılmaz, Davut Aldanmaz.

Çandır’dan Salvolar! Çandır’dan Salvolar!

Yalova Basin Birligi Yeni Baskan Erhan Erdogan (2)Yalova Basin Birligi Yeni Baskan Erhan Erdogan (3)Yalova Basin Birligi Yeni Baskan Erhan Erdogan (1)

Kaynak: Haber Merkezi