Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi bu sezon merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve tüm ülkemizi derinden etkileyen depremde hayatını kaybeden C Klasman hakemlerimizden Eren Kılınç’ın ismiyle oynanacak.

Bu sezon EBBL’de 14 Alfa Spor, ABB Egospor, Anadolu Asist, Antalya Kepez Dokuma, Babaeskispor, Bersa, Çanakkale Belediyespor, Edirne M&M Basketbol, Effe Akademi Haznedar Doruk, Emlak Konut, Eskişehir Birey Koleji, Genç Magic Hands, Göcekspor, Gölcük Değirmendere, Güleç ABC Gençlik, Gülsa Ege Sportif Basketbol, Iğdır Basketbol, Karabük Sportif, Kdz Ereğli Belediyespor, Konya Atayurt, Merzifon Belediye, Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Tad Piliç Yükselen Yıldızlar, Van Büyükşehir Belediye ve Yeşil Mavi Yalovaspor takımları mücadele edecek.

Statüye göre gruplarında ilk iki sırayı alan 12 takım eleme turu karşılaşmaları oynamaya hak kazanacak. Eleme turunda iki maçta daha fazla sayı atıp tur atlayan 6 takım yeri daha sonra açıklanacak bir merkezde tek devreli final grubu müsabakaları oynayacak ve Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L)’nde yer almak için mücadele edecek. İlk iki takım TB2L'ye yükselecek.

Haber: Rümeysa Şahin

Editör: Rümeysa Şahin