CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç’un, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesinden sonra ki Yalova Gazetesine vermiş olduğu röportaja, Memleket Partisi Yalova 1.sıra adayı Ertan Şener’den açıklama geldi. Açıklamalarda şu ifadelere yer verdi,

“BİZ ÇEKİLMEDİK Kİ, BAŞKASINA DESTEK VERELİM!"

CHP İl Başkanı Muttalip Tunç’un Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı’ndan çekilmesi ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıtımdır.

Kendisi ile aynı köylü ve şu anda üstlendiği İl Başkanlığı görevini partisi baraj altında iken dahi özveriyle yapan Sayın İnce’ye, atılan çirkin iftiralara, karalama kampanyalarına hiçbir tepki göstermeden ‘Olması gereken buydu’ gibi yakışıksız bir ifade ile geçiştiren Sayın İl Başkanı Tunç, kendilerini desteklediğimi açıkladığımı iddia etmiş.

Benim böyle bir açıklamam yoktur. Atatürkçü ve yıllarca CHP’de İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuş biri olarak, benim kimi destekleyeceğimi zaten herkes tahmin eder. Sayın İnce’nin adaylıktan çekilmesinin ardından ben Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimi açıkladım.

Desteğim Cumhurbaşkanlığı seçimi için geçerlidir. Ben Memleket Partisi’nin 3 Yalova Milletvekili Adayından birisiyim. CHP’nin ya da bir başka partinin Milletvekili adaylarını desteklemem söz konusu değildir.

TBMM’de Yalova için çalışacak Atatürkçü Milletvekillerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Önceden hangi partiye oy vermiş olursa olsun, Mecliste Ertan Şener olmalı diyen herkesin oyunu, desteğini istiyorum.”

Editör: Rümeysa Şahin