Başkan Soygüzel; Özveriyle Çalışan Basın Emekçilerimizin Gününü Kutlarım Başkan Soygüzel; Özveriyle Çalışan Basın Emekçilerimizin Gününü Kutlarım

Yalova’da birbirinden farklı birçok topluluklar huzur içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Bu topluluklardan biri de özellikle 1980’li yıllarda yaşadığı topraklardaki siyasi baskılardan dolayı terk etmek durumda kalan Balkan göçmenleri oldu. Bu göçmenleri, kültürlerini devam ettirmek ve haklarını korumak amacıyla 2006 yılında Yalova’da kurulan Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği(BAL-GÖÇ) temsil ediyor. İlimizin en faal STK’larından biri olan BAL-GÖÇ, temsil ettiği insanlar için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalara dernek içerisinde verilen Bulgarca kursu eklendi. Derneğin üyelerinin yoğun talepleri üzerine Mayıs ayının başlarında açılan kursa an itibariyle 52 kişi katılım sağlıyor. Haftada 2 gün olarak gerçekleşen ve öğretmen Selami Halimoğlu’nun online bağlantı kurarak verdiği 3 aylık kursun sonunda her yaştan üye temel seviyede Bulgarca öğrenmiş olacak.

Yalova Bal Goc Dernek Balkan Gocmen Kurs Bulgarca (2)“Kendilerini daha iyi ifade edebilecekler”

Derneğin Başkanı Lütfi Özgür konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Derneğimize katılan üyelerimizin istek ve taleplerini çok önemsiyoruz. Bu kursun açılaması için bir istek vardı ve bizde bu talebi değerlendirerek kursumuzu açtık. Üyelerimiz dernek binasına gelerek belirlenen hocadan eğitimlerini alırken aynı zamanda kültürel bir kaynaşma da sağlanıyor. Özellikle çifte vatandaşlık statüsüne sahip üyelerimiz kurs sonunda Bulgaristan'a gittiklerinde kendilerini daha iyi ifade edebilecekler. Kurslar, üyelerimizin ilgisi yoğun olmaya devam ettiği taktirde önümüzdeki dönemde de devam edebilir” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Bal Goc Dernek Balkan Gocmen Kurs Bulgarca (4)Yalova Bal Goc Dernek Balkan Gocmen Kurs Bulgarca (1)

Editör: Arda Yavuz