Ülke genelinde sonbahar ve kış aylarının mevsim normallerinin üzerinde geçmesinden dolayı vatandaşlar yaz ayı su sıkıntısı yaşanabileceğinden endişeleniyordu. Bu endişeler Yalova için de geçerliydi ve İlkbahar ayına girilmesinin ardından Yalova’da yaşayan vatandaşlar yaz aylarında su sıkıntısı yaşanabilme ihtimalinden kaynaklı olarak sorular sormaya başlamıştı. 

TİP Yalova; Adalet İstiyoruz! TİP Yalova; Adalet İstiyoruz!

Yalova’nın içme suyunu karşılayan ve 36 milyon metreküp kapasiteye sahip Gökçe Barajı’nın son durumu Yalovalı vatandaşları sevindirecek. Edinilen bilgilere göre Barajın kapasitesi %95 oranına kadar çıktı. Konuya ilişkin olarak Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Dursun Karaaslan’dan bilgi aldık. 

“Yaz ayı sorun yaşanmayacak”

Barajın %95 seviyelerine ulaştığını belirten Başkan Karaaslan, “Nisan ayında da yağmur bekliyoruz. Şu an gözüken o ki Yaz ayı su ile alakalı herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak ve kesinti olma ihtimali çok çok düşük. Ancak vatandaşlarımız evlerinde ve iş yerlerine suyumuzu idareli kullanmaya devam etmeli ki riski en az noktaya kadar indirebilelim” dedi.  

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz