Ülkemizin belirli bölgeleri aktif fay hatlarından kaynaklı olarak deprem gerçeği ile karşı karşıya kalıyor. Uzun yıllardır büyük Marmara depreminin yakınlaştığı konuşulurken geçtiğimiz yılın Şubat ayında 11 ili etkisi altında alan Maraş depremi meydana geldi ve on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yalova Belediye Baskan Gaziosmanpasa Mahalle Kentsel Donusum Temel Atma (6)Çok sayıda can kaybının, binaların eski yönetmeliğe göre yapılması nedeniyle “kentsel dönüşüm” konusu uzun zamandır konuşulan konulardan biri oldu. Mevcut ekonomik koşullardan kaynaklı olarak kentsel dönüşümün gerçekleşmesi zorlamış olsa da ülkemizin belirli bölgelerinden bu çalışmalar sürdürülüyor.

Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş! Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş!

Yalova Belediye Baskan Gaziosmanpasa Mahalle Kentsel Donusum Temel Atma (3)Yaşadığımız kent Yalova da bu deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldığı için kentsel dönüşümün en çok tartışma konusu olduğu illerden biri oldu. Özellikle Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki çalışmaların zaman zaman akmaması bu konuyu daha da alevlendiriyor. Bu gündemin ışığında Yalova’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı. Kudu İnşaat’ın Tiger City adı altında başladığı projenin ilk temel atma törenine Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de katıldı.

Yalova Belediye Baskan Gaziosmanpasa Mahalle Kentsel Donusum Temel Atma (4)Konuya ilişkin Başkan Gürel, “Kentsel dönüşüm konusunda yapılan faaliyetleri destekliyoruz. Kudu İnşaat’ın Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldım. Kentimize hayırlı olsun” dedi

Yalova Belediye Baskan Gaziosmanpasa Mahalle Kentsel Donusum Temel Atma (1)Yalova Belediye Baskan Gaziosmanpasa Mahalle Kentsel Donusum Temel Atma (2)

Kaynak: Haber Merkezi