Sizce bu karar çıkmamış olsaydı, siz milletvekili adayı olur muydunuz? Parti tabanınız verdiğiniz bu karara nasıl reaksiyon verdi sorusu üzerine, “Daha ben çok hamım, pişmedim.” Yeteri bilgim olmadığı için bunu düşünmezdim. İnsanların biraz daha eğitim, biraz daha sivil toplumlarda çalışıp belirli bir yere geldikten sonra halka gerçekten hizmet etmeye kendini tamamladıktan sonra bence bu işe girmeleri lazım” açıklamalarına yer verdi.

Deva, Gelecek, Saadet ve Gelecek Parti CHP adaylarını destekleme kararı aldı o yüzden aday çıkarmadı. Sizce bu karar çıkmamış olsaydı, siz milletvekili adayı olur muydunuz? Parti tabanınız verdiğiniz bu karara nasıl reaksiyon verdi?

Şöyle bir şey var, altılı masanın görüşmeye başlamasından itibaren Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın Genel İdare Kurulu ve Merkez Karar Kurulu üyeleriyle birlikte aldığı karar baştan beri ittifakın içinde olup Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi ve milletvekilinde Millet İttifakı’ndan çıkması taraftarı idi. Yalova’mızda da bizim üç tane aday adayımız çıktı. Ama tabi sonra ittifak kararı alınca sadece aday adaylığında kaldı. Şahsım adına düşünecek olursak, siyasette bir söz vardır: “Daha ben çok hamım, pişmedim.” Yeteri bilgim olmadığı için bunu düşünmezdim. İnsanların biraz daha eğitim, biraz daha sivil toplumlarda çalışıp belirli bir yere geldikten sonra halka gerçekten hizmet etmeye kendini tamamladıktan sonra bence bu işe girmeleri lazım. Milletvekili öyle sadece milletvekili aidatını yatırıp başvuru yapıp iki tane fotoğraf çekilmeyle olmayacağını biliyorum. Haddimizi biliyoruz. Zaten zamanımız değil.

HABER – Duygu SARAL

Editör: Rümeysa Şahin