Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri, 29 Mayıs Pazartesi günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde ‘Yıl Sonu Konseri’ düzenledi. Konser programı, Saat 19.30’da 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlarken, okul müdürü Haydar Kılıç konuşma gerçekleştirdi.

“İnanılmaz gururlu ve mutluyuz”

Kılıç, “Hanımefendiler, beyefendiler, sevgili öğrencilerim… Haziran 2020’de bu yola çıktık. Okulumuz malumunuz eski Merkez İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Osman Altınkuyu, Anadolu Öğretmen Lisesi gibi birçok kuruma hizmet vermiş bir binaydı. Yola çıktığımızda aldığımız bina bizi gerçekten korkutmuştu ama heyecanımız vardı, ideallerimiz vardı. Yalova’da bir kültür sanatı kurumsal olarak bir noktaya taşıyabilecek, özellikle gençlerimize hizmet verecek bir okulumuzun olması bizi çok mutlu etmişti. Bir diğer güzel tarafta, şunu söyleyeceğim, itiraf edeceğim. Türkiye’de 87 tane güzel sanatlar lisemiz var. Bu konu da ideallerimizin olması hızlı hareket etmemizi sağlayan şeylerden bir tanesi. Kurumun idari yönetimi müzik ve resim öğretmenlerinden oluşuyor. Biz 2 tane kadrolu öğretmenimiz ve 2 idari kadro ile 4 kişiyle yola çıktık. Bugün bu noktalara geldik. İnanılmaz gururlu ve mutluyuz. Çocuklarımız çok heyecanlı, malumunuz bir pandemi süreci yaşadık. Bu süreçte uzaktan sanat eğitimi biraz zor olan bir şey. Dolayısıyla her geçen gün ivme kazanan daha iyi bir noktaya gelen kurum haline geldiğimizi bizlerde sizlerin kıymetli katkılarıyla ve teveccühlerini görüyoruz. İnanıyoruz ki Yalova’nın kültür-sanat çehresini değiştirecek bir kurum haline geleceğiz çok kısa sürede. Lütfen kıymetli desteklerinizi esirgemeyin. Ben şimdiden çocuklarımızın heyecanına maruz göreceğinizi inanıyorum. Onları şimdiden yürekten alkışlıyorum, hepinize katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.

Programın devamında müzik öğretmeni Sevil Özmen Gürsoy’un eşliğinde ‘Oda Müziği Topluluğu’ klasik müzik dinletisi gerçekleştirdi. Okulun ‘Türk Halk Müziği Bağlama Topluğu’ Hüsniye Doğan ile beraber halk müziğinin popüler eserlerini icra etti. Öğrenci Yiğit Demirci, enstrümanı solo gitar ile beraber parçasını çaldı ve iki öğrenci tango gösterisi sergileyerek izleyenlerin keyifli vakitler geçirmesini sağladı. Son olarak Güzel Sanatlar Lisesi’nin Çok Sesli Korosu, Koro Şefi Sadettin Semih Gençmen ile birlikte eserlerini sergilediler ve 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden depremzedeler için “Dertli Kavaldan Sonra” adlı parçayı seslendirdiler.

Yıl Sonu Konserinin sonunda programa katkı da bulunan Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri sahneye davet edilirken, Gençlik Hizmetleri müdürü Celal Kahveci belgelerini verdi. Atatürk Bilim Sanat ve Sanat Merkezi müdürü Osman Arıcan ve GSL Okul müdürü Haydar Kılıç, konserde sahne önünde ve sahne arkasında katkı da bulunan Müzik Bölümü öğrencilerine belgelerini takdim etti. Resim Sınıfı öğrencileri, okul müdür yardımcısı Cansel Yılmaz tarafından belgelerini aldıktan sonra sahnede hatıra fotoğrafı çekildi ve konser programı son buldu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi18GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi20GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi17GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi15GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi16GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi14GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi12GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi13GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi10GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi11GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi9GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi7GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi5GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi6GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi4GSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi3GSL 'Yıl Sonu Konseri' GerçekleştirildiGSL 'Yıl Sonu Konseri' Gerçekleştirildi2

Editör: Rümeysa Şahin