Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türk Eğitim Derneği'nin yürüttüğü "Deprem Geleceğimizi Yıkmasın" projesi çerçevesinde sahneye çıkan Güçlü Koleji Orkestrası, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Orkestra ile ilgili bilgi veren Güçlü Koleji İlkokul Müdür Yardımcısı Neslihan Yöney, “Aslında bu oluşum sadece bir koro değil orkestraydı. Orkestramız 120 öğrenciden oluşuyordu. Ağırlık ilkokul kademesindeydi. Koromuz okulda var olan bir koronun her sene yeni öğrencilerin katılımıyla geliştirilen bir korodur. Yeni koristlerin seçimi sonrasında repertuar oluşturulması öncelikli aşamamızdı. Sonrasında çalışmaların planlanması, enstrümanların eklenmesi ve provaların başlaması ile devam ettik. 22 Ekim’de ilk çalışmamıza başladık. Sonrasında düzenli provalar ile 6 ay gibi bir sürenin sonunda sahneye hazır hale geldik” şeklinde konuştu.

Güncel popüler çocuk şarkılarının söylendiği bu programda Neslihan Yöney, programın amacından ise şöyle bahsetti: “Bu program baştan itibaren bir yardım kuruluşa yardım etme amaçlı oluşturulmuştu. Geliri bir derneğe bağışlanacaktı. Fakat ülkemizde yaşanan felaketin arkasından bu düşüncemiz kesinlikle depremzede çocukların eğitimine katkıda bulunmak yönünde değişti. Bizim bu fikrimiz okul yönetimi ve orkestradaki çocuklarımızın aileleri tarafından bilinmekteydi. Sadece satış esnasında bunu duyurmuş olduk. Şefliğini Müzik Öğretmenimiz Oğuz Söyler'in yaptığı konserde bilet alarak bir çocuğun hayatını değiştiren herkese teşekkürlerimizi iletmek isteriz.”

Yöney, “Program başlangıcındaki konuşmamızda biz de bu hassasiyetten bahsetmiştik. Yaşanan felaketin ardından Yalova’ya yerleşen ve okulumuz bünyesinde de öğrencimiz olan, kucak açtığımız evlatlarımızın aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşları için şarkı söylemesi elbette çok duygusaldı. O ailelerin bu esnada oturup konseri izliyor olmaları çok anlamlıydı. Aynı ülkenin insanları olarak aynı acıyı yaşayıp ortak noktada buluştuğumuzu çok iyi anlattığımızı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Güçlü Koleji’nden Anlamlı Konser  (6)Güçlü Koleji’nden Anlamlı Konser  (5)Güçlü Koleji’nden Anlamlı Konser  (2)Güçlü Koleji’nden Anlamlı Konser  (3)Güçlü Koleji’nden Anlamlı Konser  (1)

Editör: Rümeysa Şahin