Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gazetemize konuşan MHP Yalova İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan, “Önümüzdeki yerel seçimlerde genel başkanımızın önerileri doğrultusunda genel merkezimiz ne emrederse ona göre hareket edeceğiz” dedi.
İYİ Parti yerel seçimlerde kendi adayını çıkartacağını söyledi ve CHP'yle bir ittifak içerisinde olmayacaklarını dile getirdi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 
Başka bir partinin aday çıkarıp çıkarmayacağı Milliyetçi Hareket Partisi'ni hiçbir zaman bağlamaz. Kim ne düşünürse düşünsün kim ne isterse istesin kendi adayını çıkarıp çıkarmamakta serbesttir. Bunun kararını seçimle halk verecektir. Herkes ona göre adımını atmalı bence. 
Yerel seçimlerde kendi partinizden aday çıkartacak mısınız? Yoksa AK Parti'yle yine bir ittifak içerisinde mi olacaksınız?
Şu anda biliyorsunuz ki  en son geçirdiğimiz bir milletvekili seçimin 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta akabinde Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Biz ittifak olarak milletvekili seçimlerinde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleyerek ortak bir çalışmamız oldu. Önümüzdeki yerel seçimlerde genel başkanımızın önerileri doğrultusunda genel merkezimiz ne emrederse ona göre hareket edeceğiz. Biz her zaman Milliyetçi Hareket Partisi olarak adaylarımızla beraber hazırız. Sahada olmaya hazırız. Halkın yanında olmaya hazırız. Vatandaşın yanında olmaya hazırız. Genel merkezin bize vereceği emirler doğrultusunda şu anda tüm ilçelerde, beldelerde ve ilde de aday tespit çalışmalarımız bitti. Verilen emir doğrultusunda hareket etmeye çalışacağız. 
Cumhur İttifakı'yla ilgili bir şey söyleme lüksüğümüzde yok. Bizim elimizde değil. Ancak Türk dünyasının lideri Devlet Bahçeli beyin emrettiği şekilde her sözü bizim için bir emir olacaktır. Ona göre  hareket etmeye çalışacağız.
2. kez Başkan oldunuz. Duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Ben 1975’ten beri rahmetli Başbuğ'un elini öperek ülkücü harekete katılmış oldum. Emekli öğretim üyesiyim. Biliyorsunuz ki üniversitelerde siyaset biraz farklı bir hava içinde geçiyor. 35 yıllık eğitim ve öğretim hizmetim var. Akademisyenim. Orada dahi kendi düşüncelerimin ve ülkücü hareketini savunarak bu tarihe kadar rahmetli Başbuğ'un emrinde ve şu an izinde. Şu anda da sayın liderimizin emrinde, yanında, arkasında bir adım gerisinde durmakla şeref duyuyorum. 2. sefer başkan seçilmem beni ve arkadaşlarımı mutlu etmiştir. Bunun da sebebi geçirdiğimiz bir seçimde aldığımız başarıdır. Yalova’da seçime girmeden önce çok farklı bir çalışma sürdürdük milletvekili adaylarımız, teşkilatımız, ülkü ocakları, paydaşlarımız bize gönül vermiş bütün gönüldaşlarımızla beraber.  Şaibesiz bir şekilde adaylarımızı destekledik.  2018’de ki seçimlerde aldığımız %50’lik oy oranını birim olarak %11’e çıkardık. Aynı şekilde 2018’de aldığımız oy oranı 10 bin 500 iken son yıl yapılan seçimde bu sayı 20 bin 500’e çıktı. Yani % 96’ya yakın bir artış, bir başarı var. Geçmiş dönemde beşinci partiyken şu anda üçüncü parti olma konumuna geldik. Genel merkez herhalde bu başarıyı gördü ve burada iyi bir sınav verdiğimize karar verdi ki buradaki ülkücüler olarak bizi teveccüh etti. Arkadaşlarla beraber yaptığımız çalışmalar bunu öne çıkardı. Genel merkezimizin emirleri doğrultusunda tek listeyle seçime girerek büyük bir coşku, şölen içinde, hatta hatta düğün havasında coşkulu bir şekilde geçti. Kongremiz dışarıya kadar taştı. Eğer o salon bin kişi dahi olsaydı dolacağına inanıyordum. Bu bizim için en büyük mutluluktur. Demek ki ülkücü hareket ülkemizde, tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da revaçta. Milletimize takdiri var. Yanaşması var, teveccühü var. Onun için de ayrı ayrı teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde mahalli seçimleri var. Bu mahalli seçimlerde gerek liderimiz gerek bizler büyük bir ehemmiyet vermekteyiz. Tabii burada önemli olan alınan oy ve çıkarılan belediye başkanı ve milletvekili değildir. Sayın liderimiz diyor ki bizim için önemli olan Türkiye'nin bütünlüğü, Türkiye'nin istiklali, Türkiye’nin istikbali ve Türkiye'nin geleceğidir. Bu yönde atacağımız her adım umarım hem bizi hem Türkiye'yi başarıya götürecektir. 
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin