Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıldönümü sönük bir şekilde kutlandı. Kutlamalarda kapsamında sadece Kent Müzesi içerisinde, "Evvel Zaman İçinde" adlı Yalova fotoğraf sergisi ile Cumhuriyet Meydanında Kubat'ın konuk olduğu halk konseri düzenlendi. Atatürk Anıtına ise çelenk konulmadı. 
Yalova son yılların en sönük kurtuluş yıldönümünü kutladı. 19 Temmuz Yalova'nın 93'ncü Kurtuluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında her yıl Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına ve Kurtuluş Anıtına bırakılan çelenk bu yıl bırakılmadı. Gündüz düzenlenen tek etkinlik Kent Müzesi içerisinde, 19 Temmuz-19 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan "Evvel Zaman İçinde" adlı Yalova fotoğraf sergisinin açılışı oldu. Yalova Valisi Esengül Civelek'in katılımı ile gerçekleştirilen  serginin açılışında da her hangi bir kurdele kesilmedi. Sergide yer alan fotoğrafları inceleyen Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma müze yetkililerinden bilgiler aldılar. 
Yalova Valisi sergiyi gezmesinin ardından Yalova'nın 93'ncü Kurtuluş Yıldönümünü kutlayarak, "Yalova'nın kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. Başta büyük önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi. 
Vali Civelek'in kutlama mesajının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kutlama mesajı okundu.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında, "Bu vatan toprakları Türk halkının canını hiçe sayarak vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesi ile yazdığı kurtuluş destanı ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanı ile sulanmıştır. Milletimiz ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerinin mirasına sahip çıkacak birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk'ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Yalovalı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" dedi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunu yayınladığı şu mesajla kutladı: "Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluş gününü içtenlikle kutluyorum. Vatanı milletini kutsal bildiği bu değeri uğruna vatanını işgalci güçlere karşı canı pahasına savunan Yalova'nın kurtuluş gününü içtenlikle kutluyorum. Bağımsızlığı ve İstiklali uğruna milletimizin her ferdi bu kutsal yolda tüm varlığını ortaya koymuş. Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirerek tarihe altın harflerle geçmiştir. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek ve Türkiye'yi muasır medeniyetler üzerine çıkartmak  tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük görevimizdir. Bu anlamlı gün dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Tüm Yalovalılara sevgi, selam  ve muhabbetlerimi sunuyorum"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından hazırlanan Yalova Belgeseli'nin seyredilmesi ile buradaki program sona erdi. 
Kubat Yalovalıları Coşturdu
Akşam ise ünlü sanatçı Kubat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen halk konserinde hayranlarıyla buluştu. Kubat şarkılarını Cumhuriyet Meydanını dolduran hayranları için seslendirdi. Konser sonrasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Kubat'a çiçek sunarak teşekkür etti. 
Editör: TE Bilişim