Geçtiğimiz günlerde mekân sahibinin kendi isteğiyle bu mekânı kapatmasıyla mahalleli rahat bir nefes aldı. Hafta sonu Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal Gazi Osman Paşa mahallesini ziyaret ederek mahalle halkıyla bu konuyla ilgili sohbet etti.

Mahalle halkına yanlarında olduklarını bildiren Koçal çocuklarla fotoğraf çekildi. Mahalle sakinlerini çıldırtma noktasına getiren ve birçok kez yaralamalı olayların yaşandığı pavyon eve defalarca ceza ve tutanakla uyarı yapılmış ancak suç dosyası bir hayli kabarık olan pavyon ev, bir türlü kapatılamamıştı. Mahallede ikamet edenlerin iş yeri hakkında imza topladıkları dilekçe ile İçişleri bakanlığı başta olmak üzere, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ve Yalova Emniyetine verilen şikâyetlere rağmen iş yerinin tekel bayi olarak değil, içkili eğlence mekânı olarak kullanılması bir türlü engellenememişti.

Mekânın hemen karşısında bir öğrenci yurdu, az ilerisinde bir cami ve 100 metre yakınında okul bulunmasına rağmen, mekân sahibi burayı adeta bir pavyon gibi kullanıyordu. Mekan sahibi adeta pavyon olarak kullandığı bu evi kendi isteğiyle kapatmasıyla mahalle halkı rahat bir nefes aldı.

Editör: TE Bilişim