Yalova Belediyesi tarafından organize edilen panele Geleneksel Balıkçılığı Yaşatma Derneği, Y.Ü. Armutlu MYO ve Merkez Su Ürünleri Balıkçılar Kooperarifi paydaşlık ediyor.

Panelistler 5 akademisyenden oluşuyor

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Enis Morkoç’un yöneteceği panelde, İÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülşen Altuğ, İÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Yrd. Doç. Dr. Ahsen Yüksek, EÜSÜF emekli öğretim görevlisi deniz-balık bilimci Ömer Faruk Kara, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Dilek Ediger ve Dr. Leyla Tolun, konuşmacı olarak yer alacaklar.

Marmara denizi ve körfez enine boyuna konuşacak

Saat 14.00’te başlayacak panelde ele alınacak konular arasında ‘Marmara Denizi ve Bakteriyolojik Kirlilik”, “Canlı kaynaklar açısından Marmara Denizi’nin güncel durumu üzerine araştırmalar”, “Güdümlü balıkçılık araştırmaları açısından Marmara Denizi’nin halihazır konumu üzerine görüşler”, “İzmit Körfezi su kalitesinin ve karasal girdilerin izlenmesi ve kirliliğin önlenmesine yönelik önerilerin geliştirilmesi”, “Kıyı alanlarının sistem yaklaşımı ile değerlendirilmesi, uygulama alanlarından biri olarak İzmit Körfezi” konu başlıkları yer alıyor. Panel sonunda ise genel bir değerlendirme yapılarak, Marmara Denizi’ne kıyısı olan belediyelere öneriler dile getirilecek.
Editör: TE Bilişim