KISA KISA SİYASET programına konuk olan MHP Yalova İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan, sorulan soruları cevapladı.  Cumhur ittifakı altında genel seçimlerde birleşen MHP, Yalova ilinde ayrı ayrı adaylar çıkartırken, milletvekili seçiminde Yalova’da Cumhur İttifakı neden ittifak yapmadı, sorusuna İttifak ayrı, ortaklık ayrı açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemenizin yanında milletvekili seçiminde Yalova’da Cumhur İttifakı neden ittifak yapmadı?

Ahmet İhsan Güldoğan: Şimdi millet şunu karıştırıyor. İttifak ayrı, ortaklık ayrı… Sizin de söylediğiniz gibi ittifak yapınca illa ortak olarak seçime gireceksiniz diye bir şey yoktur. Ve dikkat ederseniz ilk liste açıklayan bizim liderimiz oldu. Bu konuşmalar uzadıkça bizim liderimiz bu konuşmaların önüne bir set çekmek için ilk listelerine yüksek seçim kuruluna teslim eden kişidir, zattır. Biz kendi amblemimizin olduğu bir yerde ülkücüler her zaman kendi amblemlerini görmek isterler. Liderimizde sanırım bunu düşünerek ve büyük araştırmaların neticesinde tek başımıza girmemize karar vermiştir, buyurmuştur, emretmiştir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ve karlı çıkacağımıza da inanıyorum.

Haber – Duygu Sara

Editör: Rümeysa Şahin