Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Türk Vatandaşlarının hacca gitmesinin yasaklanacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığına dair açıklama yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türk vatandaşı olanların hacca gelmesini yasaklayacak' iddiası doğru değildir. 

İki ülkeden de Türk vatandaşlarının hac vazifesini yerine getirmeleri için Suudi Arabistan'a gitmelerine engel teşkil edebilecek herhangi bir resmî açıklama veya karar bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verildi.

2024 Hac Kuraları Çekildi Mi?

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyon 213 bin 835 hacı adayını yakından ilgilendiren kura çekimi 2 Kasım 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi.

2024 yılı hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda çekildi.

Sağlık çalışanlarına kürekli saldırı Sağlık çalışanlarına kürekli saldırı

Kura çekimine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yılki hac kurasını Gazze’de yaşanan hüznün ve acının gölgesinde gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Yüreklerimiz, yıllardır haksız, hukuksuz ve insafsız bir vahşete maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin acısıyla yanıyor. Buruk bir sevinç içerisindeyiz. Bütün bu acı ve gözyaşını dindirmenin, dökülen kanın ve çiğnenen insan onurunun önüne geçmenin yolu, Müslümanların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde hareket etmesinden geçmektedir.” dedi.

2024 Hac Kurasında Kaç Kişi Yer Aldı?

Hac hizmetleri hususunda en yetkili birim olan Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca en uygun ve adil yöntem olarak katsayılı kura sisteminin belirlendiğini bildiren Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en büyük gayelerinin, her bir hacı adayının güzel bir hac yapmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Kayıt döneminde, 2007-2023 yıllarından beri bekleyen 2.337.644 hacı adayının kaydının güncellendiğini hatırlatan Başkan Erbaş, “135.421 kardeşimiz ilk defa kayıt yaptırmış, böylece Türkiye genelinde toplam müracaat 2.473.065 olarak gerçekleşmiştir. Kuraya girecek en yaşlı hacı adayımız 114 yaşında Diyarbakır ilinden, en küçük hacı adayımız ise 24 günlük Batman ilindendir.” bilgisini verdi.

Editör: Arda Yavuz