Son gözlemlere göre, Altınova Hersek Lagün Gölü’nün 180 tür kuşun uğrak yeri olduğu tespit edildi. Bunların 80’i su kuşu, yaklaşık 100’ü de yırtıcılar, ötücüler ve diğer türlerden oluşmakta.
Altınova Hersek Lagün Gölü’nde yapılan gözlemlere göre; bölgede kuş türü artışı yaşandı. Ülkemizin nadide gölleri arsına giren Hersek Gölü, bilim adamlarının da ilgi odağı oluyor.
Hersek Lagün Gölü’nde uzmanlar tarafından yapılan son gözlemlerin sonuçları açıklandı. Buna göre: “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Hersek Lagün Gölü kuşlarıyla bölgemizin en önemli sulak alanlarının başında gelmektedir. Kuşların barındığı, beslendiği ve ürediği bu sulak alanımız son gözlemlerle 180 tür sayısına ulaşmıştır. Bunların 80’i su kuşu, yaklaşık 100’ü de yırtıcılar, ötücüler ve diğer türlerden oluşmaktadır.
Lagün'de 20’nin üzerinde kuş türünün ürediği muhtelif çalışmalarla tespit edilmiştir. Bunlar arasında poyrazkuşu, uzunbacak, halkalı küçük cılıbıt, akdeniz martısı ve sumru en önemlileridir.
Kış ve bahar aylarında yüzlerce flamingo alanda bulunmaktadır. Hatta son gözlemlerde sayının binin üzerine çıktığı görülmüş, kayıt altına alınmıştır.
Göç aylarında zaman zaman kısa süreli de olsa alanda nadir türler de gözlenmektedir. Bunlar arasında turna, ötücü kuğu, sakarca kazı, Sibirya kazı, karabaş patka ördeği, pufla ördeği, kır baykuşu, paçalı şahin sayılabilir.
Ekolojik ve ekonomik yönden büyük öneme sahip sulak alanımızı tanıtma ve koruma çalışmalarımız hassasiyetle devam etmektedir.”



Editör: TE Bilişim