‘Halka hizmet Hak’ka hizmettir’
‘Hizmet için yola çıktık!
‘Şeffaf yönetim’
‘Gerçek belediyecilik’
Vs, Vs, Vs, falan filan.
Afişler sallanıyor.
Projeler havalarda uçuyor.
Son günler yaklaştı ya heyecan yükseldi, sallamalar da arttı.
Peki partiler adayları belirlenirken, meclis listeleri oluşturulurken Yalova halkına hiç sordular mı?
Biz bu projeleri yapacağız senin bir isteğin var mı, diye soran oldu mu?
Ya da bu kadar yapılacaklar vardı da siz neden şimdiye kadar yapmadınız arkadaş diye soran var mı?
Peki bunları yapacak kaynak var mı?
Bunları konuşan var mı?
Yooooooook!
………….
Şu an Yalova Belediyesinde 2200 civarında personel çalışmakta imiş. Yalova Belediyesi’nde iki dönem belediye başkanlığı yapmış Yakup Koçal Yalova Belediyesi maksimum 900 personel ile Yalova için gerekli hizmeti üretebilir iddiasında idi. Son günlerin fısıltılarında ise seçim öncesi işe alınan personelin yaklaşık 600 civarında olanı seçim sonrasında işten çıkartılması lazım diye iktidar kanadında konuşmalar olduğu dillendiriliyor ki, gerçek te bu yönde.
Araya sıkıştırayım. Benim oturduğum sokakta 3 kez su patlağı yaşandı. Her onarımda 1 kamyon, bir kepçe, bir personel aracı ve 8 personel geldi. Ancak işi yapan kişi bir kişiydi. Garibim ayağında çizme suyun, çamurun içinde arızayı gideriyordu. Diğerleri açıcı ve gömücü….
Yalova Belediyesi’ne iller bankasından gelen aylık ödenekten personel ücretleri ödendikten sonra çok az bir bölüm kaldığı bu nedenle yeni yatırım yapılamayacağı gibi devreye bu yıl girecek ödemeler yüzünden ciddi bir nakit sıkıntısı yaşanacağı, zaten son dönemlerde ek bütçeler mecliste onay görürken bankalardan alınan kredilerin mutat harcamalar için kullanıldığı konuşulan bir durum idi.
Peki şeffaf ve gerçek belediyecilik kavramları içerisinde değerlendirdiğimizde meşhur isale hattı kaça ihale edildi. Yollar asfaltlar darmadağın edildi tüm bunların maliyeti ne kadar olacak konuşan, anlatan, vatandaşa söyleyen var mı?
Yooooooooook!
…………..
Bir-iki konuyu ben hatırlatayım.
2023 faaliyet raporlarında yapılan bütçeden ne kadar yeni proje yapılmış bilen, anlatan var mı?
Kazımiye-Elmalık arasına yapılan ilk TOKİ konutlarının yapıldığı bölgede yapılan 18 uygulamasından sonra bölge arsa kimliği kazanmasına rağmen Ve CİMER’e yapılan şikayetlere önümüzdeki dönem yatırım planlarına alınacaktır denilmesine rağmen alt yapı hizmetlerini bölgeye getirme düşüncesi var mı?
Mesela Yalova Belediyesi’nin borcu yoktur derken, Belediye şirketi olan YABELTAŞ’ın araçlarının icra yoluyla satılmasını vatandaşına açıklayabilen Belediye yönetimi var mı? 
Tüm partilere hitaben; yarın belediye meclisine aday gösterdikleri kişilerin bu tür bilgilere sahip olacak deneyim ve tecrübeye sahip olduklarını söyleyebilen var mı?
Yoooooooook!
………….
Yine tüm partilere hitaben; Yalova Belediyesi’nin gerçekten ne kadar borcu olduğunu veya kasasında ne kadar parası olduğunu ve havada uçuşan projelerin kaynaklarını nereden bulacaklarını bilen var mı?
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartların ışığı altında seçimden sonra para politikalarının daha da sıkılaşacağını gerek kamuda gerek özel sektörde bulunan her kesim dile getirirken ya bir de iller bankasından gelen ödenekler kesilirse veya kısmen kesilirse suyun nasıl akıtılacağını (kaldı ki geçen yaz bazı mahallelerde ve yakın köylerimizde yaşanan su sıkıntısı bilinirken), arıtmanın nasıl çalıştırılacağını, çöplerin nasıl toplanacağını hesap eden var mı?
Haydi muhalefet kanadı bunları bilmeden körlemesine gidiyor diyelim.
Peki 4 senedir iktidarda olanlar sormak lazım değil mi; Yahu kardeşim Yalova’nın en güzel yerindeki donanma tesislerinin durumu ne, Yalova’nın sembolü olan Yürüyen Köşk’ün hali nicedir, Kentsel dönüşüm adına yaşananların Bağlarbaşı mahallesini ne hale geldiğini de mi görmüyorsunuz demeyelim mi? 
Ya yeni hastanemizin çevresinde yaşananlar nasıl bir vakadır, demeyelim mi?
Gökçe Barajı, Ortaburun Göleti etrafında ki gelişmeler Yalova’nın tek su kaynağına yarın sıkıntı yaratır mı diye düşünmeyelim mi?
Yooooooooook!
………….
Çok övündüğünüz isale hattı geçirilirken milletin evlerini çatlattığınızı görmeyelim mi? Ya da koskoca kış boyunca çamur içinde bıraktığınız mahalleyi duymayalım mı?
Ana caddeleri ışık üzerine ışıkla parlatırken, arka sokaklarda sabahın kör karanlığında okula gitmeye çalışan çocuklarımızın yaşadıklarını yazmayalım mı?
Alt yapı sorunlarını giderdik derken, denize 100 metre mesafede her yağmurda Orman işletme kavşağını, Atatürk ilkokulu kavşağını, Yalova esnafının dükkanlarını basan yağmur sularını görmeyelim mi?
İmtiyazlı esnaflara işyerlerinin genişlemesi için bina altlarını ve kaldırımları istediği gibi kullanma şansı verilirken gariban esnafın işaret tabelalarını toplattığınızı yazmayalım mı?
Ya da Yalova’nın orta yerinde kaçak bina yapıp bir de üstüne çıkılan katları görmeyelim mi?
Yoooooook..
…………
Bunları yazarsak olmuyor di mi?
Hoşunuza gitmiyor.
Bu nedenle bunları yazan Yalova Gazetesi’nin Yalova Belediyesi’ne olan aboneliğini iptal edersiniz, sizler de tüm bunlardan habersiz yaşarsınız, Yalova’da di mi?
Muhasebenizden de geçmişte Yalova Gazetesi’ne ödenmiş resmi ilan faturalarını çıkarttırıp bak Belediyeden şu kadar para avanta almış algısını yaratmaya çalışırsınız. Beslediğiniz beslemelerinize 3 kuruş verip haber yaptırırsınız ama gerçekleri Yalova halkından gizleyemezsiniz. Yalova’da ticaret yapıyorsunuz ama TTK’nun ne yazdığından haberiniz bile yok. Olsa da işinize gelmiyor.
Bizim de çooook umurumuzdaydı ya…. 
O koltuklarda sizden önce oturanlarda vardı.
Sizden sonra da olacak. İmparator gibi il başkanınız vardı, herkes önünde ceketini iliklerdi di mi? Şimdi ne oldu? Bir ilçeye aday bile olamadı.
Yarın o koltuklardan sizde kalkacaksınız. Mahkeme arşivlerinden neler çıkar, mahkeme koridorları kimleri ağırlar hiç belli olmaz.
Şimdi sallama zamanı, sallayın sallayabildiğiniz kadar, yarın neler getirir hep birlikte göreceğiz.