Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Yalova için önemli bir yatırım. En başından beri yakından takip ettiğim bir konu. Bu konu hakkında da daha önce yazılar kaleme aldım. Zaman zaman sitesine girerek son durumuna bakıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı ilimize geldi. OSB’de de yine tören düzenlendiğini görünce son duruma bi bakayım dedim. Sayfa güncel değil. Sayfada halen eski bakanın katıldığı haberler yer alıyor. OSB’nin yavaş hatta ağır aksak şekilde yapılmaya devam ettiğini hepimiz biliyoruz. 

OSB’nin 2021 yılında faaliyette olacağı açıklanmıştı. 300 fabrika inşa edilecekti ve yan sektörlerle birlikte 20 bin kişi istihdam olacaktı. Bu rakam Yalova’da işsizlik sorununu bitirecek bir rakam. Ama ne yazık ki yıl 2024 ve halen OSB faaliyetine tam olarak başlayamadı. Yalova’da işsiz genç sayısı da oldukça fazla. Dolayısıyla OSB söylendiği gibi gençlerimize iş kapısı olamadı. Açıklanan ihracat rakamlarını dile alamaya bile gerek yok. Çünkü hedefin 3 yıl gerisinde kaldık.

Web sayfasını incelediğinizde ortada sanayi diye bileceğiniz bir yapı halen yok. Haberlerde sadece temel atmalar ve yönetimin fuar gezileri var. Kısacası belirlenen sürecin üzerinden 3 yıl geçmiş OSB Yönetimi vaat vermeye devam ediyor. 

Yalova halkı yapılan yatırımın biran önce söz verildiği gibi hayata geçirilmesini bekliyor. Cak-cek duymak istemiyor. Yetkililer sitelerini de zamanında günceller ise bizlerde kamuoyu olarak tam anlamıyla durumu yakından bilmek istiyoruz. Sayın Valimizinde bu konuyla yakından ilgileneceğini ve gerekli adımları atacağına yürekten inanıyorum.

Buradan tekrar sorumu tekrarlıyorum. OSB ne zaman tam anlamıyla faliyete başlayacak? Daha öncede belirttiğim gibi bu konun takipçisi olmayı sürdüreceğim ta ki burada görev alan insanlar işlerini tam anlamıyla yapıp süreci hızlı işletmeye başlayana kadar.