11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı bu gece kılınacak ilk Teravih Namazı ve yenilecek ilk Sahur yemeği ile başlayacak. İftar ise 18 Haziran 2015 Perşembe günü saat 20.44 'de gerçekleşecek. Ramazan ayı 16 Temmuz Perşembe günü sona erecek. 
Üç ayların sonuncusu olan Mübarek Ramazan ayı bu gece başlayacak. İlk Teravih namazı bu gece saat 22:34'te kılınacak. Ardından yenilecek sahur yemeği ile birlikte Oruç tutulmaya başlanacak. 2015 yılı Ramazan ayının ilk iftarı ise 20:44'te okunacak akşam ezanı ile gerçekleştirilecek. 13 Temmuz 2015 Pazartesi gecesi ise Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz. Ramazan ayı 16 Temmuz 2015 Perşembe günü tamamlanacak. 17 Temmuz 2015 Cuma günü ise Ramazan Bayramını kutlayacağız.  
İslam'da Ramazan
Bakara Suresi'ne göre Kuran'ın İslam Peygamberi Hz. Muhammed (SAV)'e gönderilmesine Ramazan ayında başlanmıştır. Ve bu ay içerisinde Müslümanlara oruç tutmaları emredilmiştir. Ramazan için Kuran'ı Kerim'de bin aydan hayırlı olduğu övgüsü de yer alır. Bakara suresinde, "O Ramazan ayı ki irşad için, hak ve batılı ayırt eden hidayet ve deliller halinde bulunan Kuran onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor. Zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor" denilmekte. 
Editör: TE Bilişim