Ağırlıklı olarak çocuk kitabı, fantastik eserler ve roman ile şiir kitaplarının bulunduğu kitap fuarında, öğrencilerin sınava hazırlık dönemlerinde kullanılacak olan test kitapları da satışa sunuldu.

Okul öncesi ve çocuk kitapları ağırlıklı kitapların satıldığı Cezve Yayınları’na bağlı çalışan Ramazan Aras, kitap fuarı ve satmakta olduğu kitaplarla ilgili şu şekilde açıklamada bulundu:

“Cezve Yayın Grubu adına fuarımıza katıldık. Cezve Yayın Grubu’nda okul öncesi çocuklardan yetişkinlere kadar 3 – 60 yaş arası okuyucuya hitap ediyoruz. Her yaş grubuna hitap eden kitaplarımız var. Genelde farklılık gösterebiliyor. Kişisel gelişim kitapları şeklinde gidiyor yetişkin grubundaki kitaplar. Çocuk kitapları, hikayeler, öyküler bunların hepsi özgün içerikler yani Cezve’nin oluşturduğu hikayeler ve öyküler şeklinde. Harici olarak da fiyat aralığımız 20 liradan 200 liraya kadar çıkıyor. Roman satmıyoruz. İçeriklerimiz çocuk kitapları ve çocuk hikayeciliğinde Cezve zaten Türkiye’de yerini sabitlemiş durumda. Fuar yeni başladığı için satışlarla ilgili bir şey söyleyemem. Onu bugün göreceğiz. Belediyenin her alanda desteklediğini ve okulları getireceğini biliyoruz. Reklamlar her yerde zaten, şehrin her yerinde muhtelif reklamlar var. Bunlar da fuarı etkiliyor. Herkes fuarı biliyor. Merkezi bir konumda olması da satışları arttıracaktır.”

Omes Çocuk Yayınları’ndan sorumlu Damla Tunç ise, kitap fuarı ile ilgili; “Omes Çocuk Yayınevi kitapları satıyoruz. Daha çok 0 – 6 yaş çocuklara yönelik ve geneli eğitici kitaplardır. Yani, origami var mesela, onun dışında uyku kitapları ya da döngü kitapları yani daha çok çocukların ilgisini çekecek çocuk kitapları var. Yazarlarımız da yer yer burada olacak zaten. Sabah bir yazarımız buradaydı, Eda Şalcı. Yarın da Hem yayın evinin sahibi hem de yazarımız burada olacak. Saat sabah 10:00 ile akşam saat 22:00 arası açık zaten. Gün boyu burada olacak. Hava bugün yağışlı, çocuklar da şu an okulda olduğu için okul saati o yüzden gün biraz açılış gibi oldu. Yarın daha iyi olacaktır. Yavaş yavaş havalar da soğuk olduğu için insanlar da pek dışarıda değiller. O yüzden bir yoğunluk yok. Ama diğer günler yoğunluk olacaktır.”

Tuğba ALTIN/Haber

İbrahim Müteferrika Kitap Fuarı açıldı (5)İbrahim Müteferrika Kitap Fuarı açıldı (3)İbrahim Müteferrika Kitap Fuarı açıldı (4)

Editör: Rümeysa Şahin