Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce Ramazan'da içki içtiği haberleriyle ilgili Yalova'da ilk kez konuştu. İnce, " Sizleri mahçup edecek hiç bir şey yapmadım" dedi. 
  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce iftar sonrasında bir miting düzenleyerek Yalovalılara seslendi. Alkışlar arasında kürsüye gelen İnce sözlerine hakkında çıkan Ramazan'da içki içtiği yönündeki haberlerle ilgili bir gelişmeyi duyurarak başladı. Mahkemenin hakkında çıkan yazıların internetten kaldırılmasına karar verdiğini dile getiren İnce, " Biliyorsunuz benimle ilgili bir takım haberler yapıldı. Yalova'da ki rakiplerimde Bursa, Kocaeli, İstanbul'dan bu tirajı 40 bin olan gazeteyi toplatıp Yalova'da dağıttılar. Amaçları AKP karşısında dik duran Muharrem İnce'yi, eğilmeyen Muharrem İnce'yi itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek halkın gözünde yerlerde süründürmek. Size bugün netleşen mahkeme kararını söylüyorum. Mahkeme dedi ki internetten bu yazıları kaldırın. Yakında çorap söküğü gibi hepsi çıkacak meydana. Çiğ yemedim karnım ağrısın. 12 senede sizleri mahbup edecek hiç bir şey yapmadım. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Muharrem İnce'yi susturamayacaklar. Onlara direnecek gücüm, bilgim, yüreğim var" dedi. 
"Müfettiş Göndermiyorlar"
İnce, Yalova Belediyesi'nin önceki dönemden kalan borçları bulunduğu, müfettiş talebinin ise geri çevrildiğini de ileri sürdü. "Yalova'daki geçmiş dönem belediye yönetiminin uygulamalarıyla ilgili yeni seçilen Belediye Başkanının 'Bu kadar şaibe, yolsuzluk, dedikodu var. Müfettişler gelsin. İncelesin bunları, baksınlar'" dediğini söyleyen İnce şöyle konuştu:
"Bakın, gönderilen yazıyı söylüyorum, 'Yalova Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, adı geçen belediyenin uygulamalarındaki usulsüzlüklerle ilgili somut bilgi ve belgeler var ise bir rapora bağlanmak suretiyle vali görüşüyle gönderilmesi durumunda işlem yapılacaktır' Yani dalga geçiyor.
Müfettiş isteme talebini kabul etmiyor. CHP'li belediyelerden müfettişler çıkmıyor. Çocuklara mandalina, süt dağıttı diye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın 400 yıl hapsi isteniyor, Yalova'ya yeni seçilmiş belediye başkanı diyor ki, 'gel incele, dedikodu var, şaibe var. 3 milyonluk kavurma var.' 'Yok, müfettiş göndermem' diyor. İster gönder ister gönderme. Senin bileceğin iş ama biz, milletin vicdanına, değer yargılarına sesleniriz, millete şikayet ederiz her şeyden önce."
"Maho Ağa Hemşerilerini Recep Ağa Türkiye'yi kandırdı"
10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da konuşan İnce, "10 Ağustos'ta Türkiye'de bir seçim yaşayacağız. Bu seçim diğerlerinden farklı bir seçim. Bu seçim CHP ile diğer siyasi partiler arasında bir yarış değil. Bu seçimde belediye başkanı seçmeyeceğiz. Milletvekili seçmeyeceğiz. MHP, CHP, DP, DSP, BBP ve bir çok parti bir araya gelip Türkiye'nin çıkışı budur dedi. Çünkü 10 Ağustos'ta yapacağımız seçim sıradan bir seçim değil. Bu seçim kediye ciğer teslim edilir mi, edilmez mi seçimi. 10 Ağustos'ta Türkiye ikiye bölünecek. Bir yanda hukukun üstünlüğüne inanlar, diğer yanda üstünlerin hukukuna inanlar. Bir yanda çiftçiyi azarlayan, genç delikanlının boğazını sıkan bir başbakan, öbür yanda bir araya gelmiş siyasi partiler var. 
Şener Şen'in canlandırdığı bir Maho Ağa tiplemesi vardı hatırlar mısınız. Maho Ağa doğudan hemşerilerini, 'Sizi Almanya'ya götüreceğim' diye topluyordu. Onları kamyonlara dolduruyor getirip İstanbul'un tenha bir yerine bırakıyordu. 'Aha size Almanya' diyordu. Bu Başbakan da 2002 yılında 'Türkiye'yi özgürleştireceğim. Türkiye'yi zenginleştireceğim. Türkiye'yi uçuracağım. Türkiye'yi Avrupa Birliğine sokacağım" dedi. Ama Türkiye'yi Avrupa Birliğine sokmak yerine Türkiye'yi Ortadoğu'nun bataklığına soktu. Maho Ağa hemşerilerini kandırmıştı, Tayyip Ağa ise bütün Türkiye'yi kandırdı" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim