Cumhuriyetin ilanının 100. yılı ülkemizin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Bu kutlamalar sırasında herkesin yüzünü gülümseten bir olay yaşandı. Tokat’ın Zile İlçesi’ne bağlı Çiftlik Köyü’ndeki vatandaşlar, köylerinin nüfusunun az olması ve genç nüfusun bulunmaması sebebiyle kutlamaları kendi başlarına gerçekleştirdi. Kapatılan köy okulunun önüne giden yaşları 60’ın üzerinde olan vatandaşlar, çocukken ezberledikleri şiirleri okuyarak Cumhuriyeti kutladı.

“Köyümüzün Büyükleri İle Buluşacağız”

Köyde yapılan kutlamanın duyulmasının ardından köylülerin görüntüleri ulusal ve yerel basında yayılmaya başladı. Memleket Partisi Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce köy halkını ziyaret etme kararı aldı. Yola çıktıktan sonra sosyal medya hesabından bir video paylaşan İnce, “Şuan da Tokat ilinin Zile İlçesinin Çiftlik Köyüne gidiyoruz. Sosyal medyada izlediğimiz görüntüler vardı. Köye genç, çoluk ve çocuk yok. Yaşlılar kalmış, okul kapatılmış. O kapatılan ilkokulda köyün yaşlıları gidip orada şiir okuyarak Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Şimdi o köye gidiyoruz, o okulun önüne büyüklerimizle buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu

Köylüler İle Bir Araya Geldi

Yolculuğunun sonunda Çiftlik köyüne ulaşan İnce, köylüler ile ilkokul önünde bir araya geldi. Köyden iki kadın, ezberledikleri şiirleri tekrar okurken, İnce sosyal medya hesabından o anları paylaştı.

Editör: Arda Yavuz