Başkan Gürel “Sevgi ve Emekle Yapılan Her İş Başarıya Ulaşır” Başkan Gürel “Sevgi ve Emekle Yapılan Her İş Başarıya Ulaşır”

1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “Tezhip ve Minyatür Atölyesi” sergisinin açılışı Yalova Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen sergiye; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan ve çok sayıda davetli katıldı. Tezhip, hat ve minyatür eserlerinden oluşan sergi, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Yalova Nakışhanesi’nde tezhip ve minyatür dersleri veren Fatma Zehra Aktaş açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 100. yılını kutlamak üzere bulunuyoruz. Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak ile başladık. Küçüklerimizi korumayı, büyüklerimizi saymayı, yurdumuzu, milletimizi özümüzden çok sevmeyi öğrendik. Benliğimizle, kültürümüzle, Osmanlı Türk sanatlarını kendimize yakıştırdık ve o yolda yürüdük. Eserlerimizi sizlerin görüşlerine sunuyoruz. İnanıyoruz ki hoşgörünüz öne çıkacaktır. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın sanat diyorum. Bütün Yalovalı hemşehrilerimizi sergimize bekliyoruz.” Sergi, Yalova Kent Müzesi’nde 5 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

yalovaa-cumhuriyet-atolye-minyatur-tezhip-sergi (7)yalovaa-cumhuriyet-atolye-minyatur-tezhip-sergi (6)yalovaa-cumhuriyet-atolye-minyatur-tezhip-sergi (5)yalovaa-cumhuriyet-atolye-minyatur-tezhip-sergi (4)yalovaa-cumhuriyet-atolye-minyatur-tezhip-sergi (2)yalovaa-cumhuriyet-atolye-minyatur-tezhip-sergi (1)

Editör: Arda Yavuz