31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 45 gün kalmışken Türkiye’nin 81 ilinde faaliyetler yürüten siyasal partiler seçim çalışmalarına son sürat devam ediyor. Belediye Başkan Adaylarını belirleyen partiler, adaylarının seçilebilmeleri için kaynaklarını seferber ediyor.

Yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak görüşmeleri yapmış ancak anlaşamadığı için seçimlere bağımsız bir şekilde girme kararı alan Memleket Partisi’nin Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, kendine devlet hazinesinden para gelmediği ve belediyelerden de böyle bir kaynaklarının olmadığını öne sürerek, Belediye Başkan Adayları ve parti üyelerinden gönüllü bir yardım talep ettiklerini açıkladı.

“Genel Merkezde size verecek 1 kuruş para yok”

Başkan Güçlü’den Muhtarlara Çıkarma Başkan Güçlü’den Muhtarlara Çıkarma

Memleket Partisi Genel Merkezi’nde açıklama yapan Genel Başkan İnce, “Mart sonunda bir seçim yaşayacağız. Bazıları bu seçime milyarlarca, trilyonlarca hazine yardımıyla girecek. Bavul bavul paralar, hazineden gelecek ve devletin imkanlarıyla bu kampanyayı yapacaklar. Bazıları da belediyenin imkanlarıyla bunu yapacak. Büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, İl belediyeleri… Biz de Memleket Partisi olarak koca yürekli üyelerimizle yapacağız. O koca yürekli üyelere, belediye başkan adaylarına sesleniyorum. Genel Merkezde size verecek 1 kuruş paramız yok. Hatta bugün sizden bir isteğim var. Belediye Başkan Adayları Genel Merkezi’mize gönüllü bağışta bulunsunlar. İster 1 lira, ister 1000 lira… Üyelerimizden de bunu istiyorum. Hazine yardımına karşı, belediye yardımına karşı, koca yürekli üyelerimizden yardım istiyorum” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz