İspanya’nın ev sahipliğini yaptığı Euro Cup-2’de mücadele eden Sarı Lacivertliler organizasyonu birincili kupasıyla tamamladı. Can Aksu’nun çalıştırdığı Fenerbahçe Göksel Çelik finalde İtalyan Deco Metalfrro Amicacci Abruzzo’yu 60-48 yendi.

“Avrupa’nın ikinci kupası Türkiye’ye geldi”

2018-2019 sezonunda IWBF Euroleague-3’te şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe Göksel Çelik müzesine yeni bir kupa daha götürdü. İspanya’da ter döken sarı lacivertli ekibi şampiyonluğa güden yolda 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Öztanık ile branş sorumlusu Gökhan Akça da takımımızı yalnız bırakmadı.

Polideportivo La Granadilla’da oynanan maça Morteza Abedi, Ferit Gümüş, Yamaç Yüksel, Hassan Sayari, Kinem Kulbay beşiyle başlayan Can Aksu yönetimindeki Fenerbahçe Göksel Çelik ilk çeyreği 20-17 geride tamamlamasına karşın devreye 34-28 üstün gitti. Üçüncü periyodu 46-34 önde tamamlayan İsmail Ar’ın takımı karşılaşmayı da 60-48 kazandı. Öte yandan Yalovalı basketbolcu İsmail Ar, turnuvanın ilk maçında sakatlandıktan sonra diğer müsabakalarda çıkık parmağıyla oynadı.Yarı finaldeki Hyeres Handi Basket mücadelesinde de 15 dakika sahada kalabildi. Parmağı iyice şişen ve sakatlığı geçmeyen İsmail, finaldeki Abruzzo müsabakasında sahadaki yerini alamasa da elde edilen şampiyonlukla büyük sevinç yaşadı.

İsmail Ar Avrupa Şampiyonu Oldu (4)İsmail Ar Avrupa Şampiyonu Oldu (3)İsmail Ar Avrupa Şampiyonu Oldu (2)

Editör: Rümeysa Şahin