Yalova Gazetesi’nin en özel serilerinden biri olan “Kaldırım Muhabirleri” tüm hızıyla devam ediyor. Gündeme dair konuları ele aldığımız serimizde Yalova’da yaşayan vatandaşların duygu ve düşüncelerini siz değerli takipçilerimizle buluşturuyoruz.

Muhabirlerimiz son olarak sokak hayvanlarının akıbeti ile ilgili tartışmayı gündemine aldı. Özellikle son yıllarda büyük itilaf konusu olan sokak hayvanlarını oluşturan en büyük gruplardan biri olan sokak köpeklerinin yurt genelinde insanlara saldırıları haberlerinin ulusal medyaya düşmeye başlamasının ardından bu konu daha da alevlendi. Bu tartışma özelinde 2 farklı düşünce yapası hakim durumda. Bir grup, hayvanların yerinin sokaklar olmadığını söylüyor ve diğer batı ülkelerinde olduğu gibi kamu alanlarının güvenliği adına sokakların insan yaşamına ait olması gerektiğini savunurken kendini hayvan severler olarak tanımlayan grup ise sokakların tamamen insanlara ait olmadığını, mevcut durumun kısırlaştırma ve barınak sayısının arttırılması ile çözüleceğini iddia ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sokak hayvanlarıyla ilgili bir yasa tasarısının geleceği ile ilgili söylentilerin ardından bu iki grup tekrar karşı karşıya geldi. Hayvan severler, gelmesi gündemde olan yasada sokak hayvanlarının toplatılacağı, toplatılan hayvanların sahiplendirilmeye çalışılacağı ve sahiplendirilemeyen hayvanların uyutularak öldürüleceğine dair maddelere şiddetle karşı çıkarak hafta boyu eylem gerçekleştirdi.

Biz de bu çetrefilli konuyu gündemimize aldık ve vatandaşlarımıza bu sorunun çözümüyle ilgili fikirlerini aldık. Yalovalılar duygu ve düşüncelerini mikrofonlarımıza özgürce anlattı.

Kaldırım Muhabirleri: Asgari Ücret Kaldırım Muhabirleri: Asgari Ücret

Kaldırım Muhabirleri serimiz yepyeni konularıyla sizlerle olmaya devam edecek. Bizi takipte kalmaya devam edin.

Muhabir-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Arda Kızıltan

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel