18-19 Mart 2023 tarihinde başlayacak olan Türkiye Kadınlar 3. Ligi’ne odaklanan Yalovaspor kadın futbol takımı ikinci hazırlık maçını da oynadı. İlimizin başarılı kadın antrenörlerinden Fatma Başaran’ın çalıştırdığı Yeşil Kırmızılı ekip Kocaeli’nde Karamürsel Belediyespor’a konuk oldu. Karamürsel Stadyumunda oynanan maça ev sahibi ekip etkili başladı. Peş peşe goller bulan ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-0 üstün kapattı.

Ancak Yalovaspor kadın futbol takımı ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Yeşil Kırmızılılar Şeymanur Özmen’in golüyle farkı 1’e indirmeyi başardı. Bu golden kısa bir süre sonra temsilcimiz adına Sude Çalık sahneye çıkıp skoru 2-2’ye eşitledi. Takımının ilk golüne imza atan Şeymanur son bölümlerde bir kez daha sahneye çıkarak attığı golle takımının karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmasını sağladı.

“Çocuk hayalim”

Sezon öncesinde değerlendirmelerde bulunan Yalovaspor Kadın Futbol Takımı'nın antrenörü Fatma Başaran , "Çok emek verdik, çok çabaladık. Bu takım bir aylık bir süreç içerisinde maçlara hazırlandı. Kızlarımız zor şartlar altında bir araya gelebildi. Yalovaspor için bu bir ilk. Yalova'yı çok güzel temsil etmek istiyoruz. Takımımızın henüz ikinci maçı ve çok güzel bir geri dönüş aldım. İlk yarıyı 2-0 geride kapattık. Oyuncuların biraz moralleri düştü. Devre arasında güzel bir konuşma yaptık. Motivasyonları yükseldi ve ikinci yarıda önce beraberliği yakaladık, ardından 2-3 öne geçtik. Bu bizim için büyük bir sevinç. Umarım ligde de başarılarımızı sürdürürüz. Bir kadın futbol takımı yönetmek benim çocukluk hayalimdi. Kızlarla güzel bir takım olduk. Bu sene hayallerime kavuştum. Kadın takımıyla bir yola çıktık. Başkanımız Hakan Suiçmez'de bizleri her konuda destekliyor. Yalovaspor adı altında, Yalova iline yakışır bir takım olmak istiyoruz. Hedefimiz daha ileri gitmek. Diğer takımlarda birden fazla transfer varken, bizim kızlarımızın hepsi Yalova'nın çocuğu. Hepsinin hedefi ileriye gitmek. Ben de onlar için bir köprü olacağım. Onları ve Yalovaspor'u en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Karamürsel’de Şov Yaptılar

Editör: Uğur TEZCAN