Yalova’nın Almanya’dan kardeş şehri Rottenburg’tan gelen ve aralarında Rottenburg Belediye Başkan Yardımcısı Thomas Wiegel, Başkan Danışmanı Ümit Kapti, Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Manuela Kaupp’ın da yer aldığı on dört kişiden oluşan heyet, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret etti.

Bisiklet Yolları Takdir Topladı

Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Mustafa Tutuk, Türk-Alman ikili ilişkilerinin daha da iyi seviyeye gelmesi adına bu tür ziyaretleri ve karşılıklı çalışmaları önemsediklerini söyledi. Rottenburg Belediye Başkan Yardımcısı Thomas Wiegel ve konuklarıyla tek tek ilgilenen Başkan Tutuk, heyete Yalova’da hayata geçirilen ve yürütülmekte olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Tutuk, yapılacak ortak etkinlikler için uluslararası organizasyonlara da destek verebileceklerini söyledi. Kardeş şehirden gelen heyetin Yalova’da ağırlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkan Tutuk, “Tarihimiz boyunca Almanya ile bağlarımız her zaman olmuştur. Aramızda var olan işbirliğini daha da geliştirmek isteriz. Rottenburg Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmak bizleri de memnun edecektir” dedi.

Başkan Tutuk, 3 yıllık görev süresi boyunca Yalova’da yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Yardımcısı Wiegel’e ayrıntılı bilgiler verdi. Konuk heyet, Yalova Belediyesi’nin bisiklet yolları çalışmaları nedeniyle Başkan Tutuk’u takdir etti.

Kardeş Şehirden Depremzedelere 21 Bin Euro’luk Bağış

“Türkiye ile olan bağlarımız her zaman çok kuvvetli” diyen Başkan Yardımcısı Wiegel ise, “Bizler Türk-Alman Dostluk Derneği ile birlikte buradayız. Aramızda güçlü bir bağ var ve bu bağın daha da gelişmesi için çalışıyoruz. Bizler de yapacağımız uluslararası organizasyonlarda sizleri, temsilcilerinizi aramızda her zaman görmek isteriz. Bundan sonra ilişkilerimiz daha da iyi konuma gelecek” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Wiegel, Türk-Alman Dostluk Derneği’nin organizasyonuyla Rottenburg’ta dernek üyeleri ve gönüllü bağışçılardan, Türkiye’deki depremzedeler yararına kullanılmak üzere topladıkları 21 bin 620 Euro’luk bağış çekini Başkan Tutuk’a takdim etti.

Başkan Tutuk da ziyaretin anısına Başkan Yardımcısı Wiegel’e Yürüyen Köşk temalı çini tabak ile konuk heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

Yapılan ziyaretin ardından Başkan Tutuk, konuklarıyla birlikte Yalova’nın Almanya’dan bir diğer kardeş şehri olan Bad Godesberg ismini taşıyan parkta yürüyüş yaparak şehir hakkında bilgiler verdi.

BAŞKAN TUTUK ALMANYA'DAN GELEN ROTTENBURG HEYETİNİ AĞIRLADIBAŞKAN TUTUK ALMANYA'DAN GELEN ROTTENBURG HEYETİNİ AĞIRLADI (3)BAŞKAN TUTUK ALMANYA'DAN GELEN ROTTENBURG HEYETİNİ AĞIRLADI (2)

Editör: Rümeysa Şahin