LGS yerleştirme sonuçları açıklandı LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında alan uzmanları, öğrenciler ile buluştu. Etkinliğe Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, Çiftlikköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Okul Müdürü Hüseyin Nalbant, alan uzmanları ve meslek seçme aşamasındaki bölüm öğrencileri katıldı. Toplam dört oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrencilere; Tekstil teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik ve Polimer-Kimya alanındaki meslekler tanıtıldı.

Tecrübelerini Paylaştılar

Erhan Dede tarafından yapılan açılış konuşmasında; “Meslek tanıtım günlerimizi her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yılda Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile iş piyasası verilerine göre en fazla ihtiyaç duyulan ve en çok tercih edilen bölümlerin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda okul yönetimimiz ile birlikte belirlediğimiz mesleklerinde uzman isimlerden oluşan konuşmacılarımız, mesleğe giriş koşulları, mesleklerinin incelikleri, yaşadıkları tecrübeler ve daha birçok konu hakkında detaylı olarak öğrenciler ile bilgilerini paylaşacaklar” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Dede, öğrencilerin katılımcıları çok iyi dinlemelerini, geleceğin meslekleri ve girişimcilik alanında daha fazla araştırma yaparak edinecekleri bilgileri ile katma değeri yüksek alanlarda meslek hayatlarını devam etmelerini tavsiye etti. Müdür Dede, “Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve özellikle değerli akademisyen ve meslek mensuplarından konuşmacı olarak gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyor meslek tanıtım günümüzün güzel ve faydalı geçmesini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Uğur TEZCAN