Yalova Gazetesi muhabirleri, Kurban Bayramına günler kala Yalovalı esnaflar ile görüşme gerçekleştiriyor. Muhabirlerimiz, Beşgül Et Pazarı sahibi Sabahattin Mısır ile Bayram öncesi et fiyatlarını değerlendirdi.

“Bunun sebebi alım gücünün olmaması”

Et fiyatlarından bahseden Mısır, “Şu an kıymayı 320 liradan, kuşbaşıyı 340 liradan satıyoruz ama 1 haftadan beri kurban havasına girdik, işler durdu, bunun da sebebi alım gücünün olmaması. Geçen yıl 5-6 bin lira olan bir kurban bu sene 12 bin, 13 bin, 15 bine kadar var. Mesela koçlar var onlar da 7 bin liradan başlıyor,10 bin, 12 bin liraya kadar var. Bu sene kesim biraz daha az olacak gibi bu da alım gücünün olmamasından kaynaklanıyor. Geçen sene bir asgari ücretle 1 tane dana hissesine girilebiliyordu. Fakat bu sene bir asgari ücretle bir kurban hissesine girmek mümkün değil. Geçen sene 5 bin 500 liraya bir kurban hissesi alabiliyordun. Şimdi 12 bin lira olan bir hisseyi 8 bin 500 alabiliyorsa bir vatandaş bu sene kurban işi zor. Marketlerdeki ucuz ete yönelecek millet. Eskiden yarım kilo, 1 kilo satıyorduk şimdi 50 liralık, 100 liralık kıymalar satıyoruz.

“1 Hayvan 15-18 ayda yetişiyor”

Hayvan besicilerine destek verişe bile bunun karşılığının hemen alınmasının mümkün olmadığını söyleyen Mısır, “Besiciye destek verilirse, bugünkü şartlarla başlanırsa seneye ancak faydasını görebiliriz. Bugün besiciye destek verdiğin zaman yarın hemen et fiyatları düşecek diye bir olay yok. 1 hayvan mesela 15-18 ayda yetişiyor. Bugün verilirse destek bu bize 15 ay veya 1 sene sonra, 1 buçuk sene sonra yansımaları olur” dedi ve “Kurban bayramı arifesinde satışlarınız nasıl, geçen sene daha mı iyiydi” sorusu üzerine Mısır, “Şu an durgun. Geçen sene daha iyiydi. Geçen sene kurban arifesine kadar işler oluyordu ama bu sene 1 hafta, 10 gün öncesinden kesildi işler” ifadelerini kullandı.

Muhabir/Rümeysa Şahin

Termal... Hıyaban… Arboretum… Hıdırellez... Termal... Hıyaban… Arboretum… Hıdırellez...

Kameraman/ Tuğba Altın

Editör: Rümeysa Şahin