Yalova Gazetesi, yepyeni serileriyle sizlerle birlikte olmaya devam ediyor. Gazetemizin siyaset bölümünü oluşturan “Kısa Kısa Siyaset” serimizde Yalova’nın en önde gelen siyasetçilerini konuk alıyoruz. Son olarak Çiftlikköy Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Çiftlikköy Belediye Başkanı Aday Adayı olan Ali Murat Silpagar, “Kısa Kısa Siyaset” programımızın konuğu oldu. Başkan Silpagar, sorularımızı samimi bir şekilde cevaplandırdı.

“Milli ve yerli bir siyaset güttüm”

Kendini kısaca tanıtan Başkan Silpagar, “Çiftlikköylüyüm ve Çiftlikköy’de yaşıyorum. İlkokulu Çiftlikköy’de bitirdim. Ortaokul ve lise öğrenimimi Yalova Lisesi’nde gördüm. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandım ve Elektrik Bölümü’nü tamamladım ve yüksek lisansımı da Marmara Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde yaptım” dedi. Siyasete olan ilgisinden bahseden Başkan Silpagar, “Siyasete çocukluğumdan beri meraklıydım ve siyaset hayatımın her noktasında var. Çocukluğumdan beri milli ve yerli bir siyaset güttüm. Milli ve yerlilerin yanında yer aldım” ifadelerini kullandı.

“Su kaçağı %65’lerden %9’a indi”

2 dönemlik Belediye Başkanlığı’nı değerlendiren Başkan Silpagar, “Geldiğimizde hizmet belediyeciliğine başladık. Dergimizde 9-10 yıl içerisinde yaptıklarımızı anlattık. Geldiğimiz zaman bana göre en büyük sıkıntılar altyapı, imar, sahil yolları, çocuk parkları ve kurumsal belediyecilik gibi sorunlardı. Nereye el atsak orada proje üretebileceğimiz bir belediye aldık. Dolayısıyla şanslı mıyız yoksa şanssız mıyız bilemiyorum. Bana göre bu bir şans ama halkımıza göre şanssızlık. Bu hizmetler Çiftlikköy’e çok geç gelmiş oldu. Bunları ben hayata geçirdiğim için mutluyum ama halkımız açısından önemli olan benim mutlu olmam değil, önemli olan Çiftlikköy halkımızın mutlu olması… Önce müdürlükleri kurduk daha sonra başkan yardımcıları faaliyete geçti. Sahanın her yerine girdik. Bu kurumsal yapıyla beraber Çiftlikköy’de eksik gördüğümüz işlere yöneldik. Elhamdülillah başarıyla çıktığımıza da inanıyorum. Su altyapısına girdiğimiz zaman o asbestli borular, pvc ile bağlanmış ev hatları, yanından kanalizasyon geçiyor… Orada kırıklıklar meydana gelmiş. Pvc olduğu için su borular patlamış. Enfeksiyonlar, insan sağlığını tehlikeye atan altyapı… Biz 200 km’ye yakın bir su altyapısı değiştirdik. Çiftlikköy’de su kaçağı %65 dolayındaydı ve bu %9’a indi. Bu %9 da bizim yaptığımız altyapıdan değil, buharlaşma oluyor ve parklar sulanıyor. Bunun gibi şeylerden %9’luk bir su kaçağı oluyor” şeklinde konuştu.

“150 kişiyi ağırlayabileceğimizi düşünüyorum”

Göreve geldikleri zaman sahillerin işgal altında olduğunu hatırlatan Başkan Silpagar, “Şu anda Çiftlikköy, Yalova’da hayali kurulan bir ilçe haline geldi” dedi. Çiftlikköy’deki deniz temizliği sorusuna cevap veren Başkan Silpagar, “Bizden önce sahilden geçirilmiş kanalizasyon hatları vardı. Bu tek başına Çiftlikköy Belediyesi’nin altından kalkacağı bir şey değil. Bu topyekun bir çalışmayla sonuçlandırılması gereken bir şey olur. Devletin her kademesinin burada yer alması lazım. Bu çalışma da yapılıyor. Daha önce müsilaj konusunda devletimizin yaptığı çalışmayı gördük. Çiftlikköy’ün şöyle bir sıkıntısı var. Marmara’nın akıntıları da Çiftlikköy’e geliyor” dedi. OSB’lerin Çiftlikköy’e olacak etkilerinden ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Silpagar, “OSB’ler yaklaşık 50 bin çalışanı Çiftlikköy’e getirecek. Gelecek çalışan sayısı 7 ile çarpılır. OSB’ler ile birlikte yan sanayi de gelir. 7 ile çarptığımız zaman 350 bin kişi eder. Biz yaklaşık 150 bin kişiyi ağırlayabileceğimizi düşünüyoruz. OSB’lerle beraber eş zamanlı imar ve altyapı çalışmaları yapıldı. Çiftlikköy OSB’lerle birlikte bu nüfus yoğunluğunu kaldıracak çalışmaları 9 yıl önce yaptı. Şu anda Çiftlikköy Belediyesi’nin su, kanalizasyon ve imar alanları açısından bir sıkıntısı yok. Ayrıca OSB’ler için Yalova Üniversitesi ile yapılan protokol sonucunda ilk etapta 5 teknik fakülte, ikinci etapta ise 8 fakülte OSB’lerin içerisinde yer alacak. Buradan da gelecek bir nüfus yoğunluğu var. Çiftlikköy Belediyesi teknik öğrencilerin yoğun olduğu bir ilçe haline gelecek” ifadelerini kullandı.

“Çiftlikköy’de 9 yıldır kentsel dönüşüm devam ediyor”

Olası büyük Marmara depremine hazırlıklar konusunda konuşan Başkan Silpagar, “Kentsel dönüşüm, şehrin yapısına göre olur. Bazı arkadaşlarımız bu iş bizim işimiz diyor… Bu iş belediyelerin ve Devlet-i Aliyye’nin işi. Dolayısıyla bu işi kendilerininmiş gibi göstermek yanlış. Şu anda Çiftlikköy’de 2000 yılı öncesi %22 oranında bina var. Yani 580 bina var. Biz bu kentsel dönüşüm uygulamasını, imar çalışmaları ve 4 katla sabitleyerek 9 yıldır zaten yapıyoruz. Çiftlikköy’ün %78’si yenilenmiş bir vaziyette… Şuan bu kalan 580 binamızın fizibilite çalışmaları yapılıyor. Bu 580 binanın kentsel dönüşüme hazırlanması noktasında karneleri hazırlanıyor. Bu karneleri 1 ay içerisinde vereceğiz. Önce halkımızı bilgilendireceğiz, ondan sonra halkımızla beraber yapılması gereken işlemlere birbir başlayacağız” şeklinde konuştu.

"Genel merkezimiz kimi uygun görürse..."

Çamlık Otel’e Ne Olacak? Çamlık Otel’e Ne Olacak?

Eski AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adaylığı için bir yarış halinde oldukları hatırlatılması üzerine Başkan Bağatar, “Öyle bir şey yok. Aday adaylarımız var. Biz de devam eden bir belediye başkanıyız. Genel merkezimiz kimi uygun görürse onunla devam edeceğiz. Durmak yok, Çiftlikköy’e hizmete devam” dedi.

Muhabir/Duygu Saral

Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-osb-kentsel-donusum-siyaset-haber (2)

Editör: Arda Yavuz