Armutlu ilçemizin sınırları içinde kalan Keçi Kayası diye anılan bir koy var. Son yıllarda bilinmeye başlanan bir yer. Bakir diyebileceğimiz ama hızla bu özelliğini kaybeden doğa harikası bir koy. Çadır ile tatili sevenlerin sıklıkla kullandığı bir yer. Zıpkın ile balık avcılığı hobisi olanların çok iyi bildiği bu güzelim koy bu gidişle çok yakın zamanda doğaseverlerin terk edeceği bir alan. Kim ilgilenir bilmem, yetki kimin, sorumluluğu üzerine alacak bir kurum çıkar mı?

Özel İdare Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kültür Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ?

Orman İşletme Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğü?

Vatandaşa yönelik bir hizmet yok. Tamamen kaderine terk edilmiş bir alan. Sahipsiz olduğu için çaresizce sonunu bekliyor. Geri dönüşümcü bir takım bir kamyon ezilmiş plastiği toplayacak kadar berbat bir görüntü var. Ve her giden kalıntısını bırakıyor ne yazık ki.

Geçen sene ki halini bilenler bu sene ki haline çok üzülüyorlar. Su, WC, hiçbir şey yok ve orman alanı tek çözüm.

 Hele hele gece yakılan açık ateşler var ki zaten rüzgarlı bir koy olan Keçi Kayası orman alanını şiddetle tehdit ediyor. Sürekli poyraza açık olan koy bu açıdan da ciddi bir tehdit altında.

Bu güzelim yerde geçen sene olmayan bir gelişme var ki. Yukarıda yazdığım tüm resmi kurumların bir köşesinden tutması gerektiğini düşünüyorum. Ne olduğunu yazmayacağım. Kimi tasdikleyecektir, kimi şiddetle karşı çıkacaktır, çünkü. Ama devletin mutlaka görmesi, izlemesi yada denetlemesi gereken bir olay ve gelişme. Devletin ve milletin, gelecekte daha da büyüyecek bir olumsuzluğa ulaşabilecek bir gelişme. Eğer merak eden bir kurum varsa bir 24 saat gözlem altına alsın, olaya tanıklık edecektir.

-----------

Şirin beldemiz Esenköy.

Yeni Çınarcık olmuş, koca koca binalar denizin dibinden başlıyor. Gidebildiği yere kadar gidiyor. Hayırlı olsun. Sahip olduğu özellikleri azaldıkça tercih edenlerin sayısı da azalacaktır. Geçmişten bu güne klasik hastalığımız. Yüksek katlı binalar yer sahiplerine avantaj olduğu sürece bu hırsımız sürecek. Oysa bazı mahallesinde ki tek veya iki katlı binalar ne kadar doğa dostu ve yakışır bir şekilde göze çarpıyor. Yapacak bir şey yok kendi hırsımıza yenik düşüyoruz.

--------------

RES’ler..

Esenköy- Armutlu arasında epey çoğalmışlar. Görüntü olarak bile turizm beldelerimizde gözü rahatsız ediyor. Kim yapar, nasıl izin alır. İnanası gelmiyor insanın. Orman hayatı için tehdit olarak kabul edilen Rüzgar Enerji Santralleri bütün haşmetiyle bu bölgemizde yükselmişler.

 --------------

Şenköy.

Ve güzel ve göze de hoş gelen bir üretici pazarının kurulduğu direk üreticiden vatandaşa ulaşan köy ürünleri. Benzer projeyi milletvekilliği döneminde Muharrem İnce Elmalık Köyünde başlatmış amaca ulaşmamıştı. Şenköy’de amaca ulaşmış. Ekmekten peynire, tereyağından bala, sebze ve meyvenin dalından kopartılarak vatandaşa ulaşıldığı bir pazarı yaratmış durumdalar. Emeği olan, destekleyen ve yaşatan herkesi gönülden kutluyorum.