Acar inşaat ve TOKİ işbirliğinde yapılan projede, proje dışı gelişen hadiseler nedeniyle, proje üzerinde tekrar çalışılması gerektiğine karar kılındığı öğrenildi. Projenin müdürü konuyla ilgili olarak açıklamadı bulundu. Ödemelerden kaynaklı aksaklık olmadığını, Ankara’dan gelen tahlil sonuçlarının beklenildiği aktarıldı. Forekazıkların zemin etüdünden sonra 10 metreden 20 metreye çıkartıldığını aktaran proje yetkilisi, İstanbul üniversitesi ve TOKİ arasında proje yenilenmiş, Ankara’dan onay beklendiğini aktardı. Ankara’dan tahlil sonuçlarının çıktıktan ve onay verildikten sonra çalışmalar hızla devam edeceği yetkilice aktarıldı.

Baglar Basi Yalova Kentsel Donusum Haber (1)

Kentsel Dönüşümde Bakan ve Milletvekilinin Tavrı Net

Kentsel Dönüşüm ile ilgili Ahmet Büyükgümüş’ün çıkan haberinde kentsel dönüşüm ile tavrı netti. Bakan Özhaseki’nin de söylemlerinde tavrı netti. Hangi belediye olursa olsun fark etmez kentsel dönüşüme parti gözetmeksizin kapılarının açık olduğu aktarıldı. Mart ayında Yalova’yı ziyarette bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hangi partili belediye başkanı olursa olsun eğer kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa lütfen gelsin, sonuna kadar kapımız açık. Elinden tutacağım, yanında duracağım, para verilmesi icap ediyorsa para vereceğim. Arsa verilmesi icap ediyorsa arsa vereceğim. Yeter ki gelsin. Bu konuda asla parti ayrımı olmaz. Çünkü deprem geldiğinde hiç kimse dinini, imanını, mezhebini falan sormuyor” dedi.

Baglar Basi Yalova Kentsel Donusum Haber (3)Kentsel Dönüşüm ve Yalova’ya yatırımlar konusunda tavrı net olan Yalova AK Parti milletvekili Ahmet Büyükgümüş, bir gazeteye verdiği röportajında: "Kentsel dönüşüm hayata geçecek"
Bağlarbaşı Mahallesi'nde başlayan Kentsel Dönüşüm'e  Büyükgümüş, " Bağlarbaşı Mahallemizdeki Kentsel Dönüşüm ve elbetteki kentin genelinin kentsel dönüşümü Yalova'nın en önemli gündemi. Bu projede mutlaka hayata hızla geçirilecek. Yani Yalova'ya yapılan yatırımlar devam ederken yeni yatırımları da ilimize kazandırmayı sürdüreceğiz. Yatırımların durması ya da kesilmesi söz konusu dahi değildir." dedi.

Haber: Duygu Saral

Halil İnalcık Sempozyumu Bugün Başlıyor! Halil İnalcık Sempozyumu Bugün Başlıyor!

Baglar Basi Yalova Kentsel Donusum Haber (4)

Editör: Arda Yavuz