Gazetemizin sorularını yanıtlayan Demiroğlu ET’in sahibi Turgay Demir artan fiyatların hem kasapları hem de müşterileri olumsuz etkilediğini vurguladı. Kırmızı ette depremden sonra neredeyse yüzde 100’e varan artışı olduğunu belirten Turgay Demir, et fiyatlarında ki artışın sebebini şöyle açıkladı: “Besicilerin maaliyetlerinin artmasıyla beraber yem fiyatları ve son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu durum et fiyatlarına da yansıdı. Ama en büyük etkenin süt fiyatlarında ki yaşanan artışın olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü peynirin 200 lira olduğu bir yerde etin fiyatı sabit kalmaz onda da bir artışa gidilir.”

Kıymanın kilosu 280, kuşbaşının kilosu 300, kemiksiz dana eti 240, kemiksiz kuzu eti 280 liradan satışa sunuluyor. Beyaz ette ise baget tavuğun 70, göğüs filetonun 100, tüm tavuğun kilosunun 52 liradan satıldığını söyleyen Demir, “Bu yıl kırmızı ve beyaz ette vatandaşın bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.  Ancak fiyatlarda ki artışın hem kasapları hem de müşterileri olumsuz etkilediğini belirtmek mümkündür” dedi.

“Fırsatçılığın olmasına oldukça tepkiliyiz ve desteklemiyoruz”

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra fırsatçıların tekrardan gün yüzüne çıkmasından yakınan Demir, “İnsanların böylesine zor bir dönemden geçerken fırsatçıların iş başında olması gerçekten bizi üzüyor. Dört bir elle sarılmamız gereken böylesine büyük bir felakette niyeti bozuk insanlarla ne yazık ki karşılaşabiliyoruz. Biz fırsatçılığın olmasına oldukça tepkiliyiz ve desteklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

KIYMANIN KİLOSU 280 LİRAYI AŞTI4KIYMANIN KİLOSU 280 LİRAYI AŞTI3KIYMANIN KİLOSU 280 LİRAYI AŞTIKIYMANIN KİLOSU 280 LİRAYI AŞTI1

Editör: Uğur TEZCAN