‘Özgürlük’ temalı Yalova Öykü Günleri programında yazar Emin Gürdamur, yazar Hülya Yavuz Öden, yazar Erhan genç ve yazar Ahmet Karacan söyleşi yaptı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yalova Öykü Günleri’ festival programı kapsamında 2. Ulusal Küçürek Öykü Yarışması ödül töreni Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Osman Arıcan gerçekleştirdi. Arıcan, “Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi olarak projeye başlarken belli amaçlarımız vardı. Bu amaçlarımızdan birisi öğrencilerimizin öykü dünyasıyla yakın temas kurmasıydı. Amaçlarımız çerçevesinde öncelikle lise ve ortaokul olmak üzere 2 kategoriden oluşan Türkiye çapında Bilim ve Sanat Merkezleri arası Küçürek Öykü Yarışması düzenledik. İkinci amacımız ise kazanan öğrencilerimizi danışman öğretmenleriyle birlikte Yalova’da ağırlamak, ilimizin tanıtımını yapmak, Yalova’daki öğrencilerimizi yazarlarımızla bir araya getirip yazma etkinliği ve söyleşiler yapmak. Amaçlarımız doğrultusunda bu projede daha iyisi için neler yapabiliriz noktasında emek harcayan kurumumuz idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin farklı illerindeki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştığımız Küçürek Öykü Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ve bu süreçte onlara yol gösteren danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının daim olmasını, edebiyatımıza katkılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Katılımın oldukça yoğun olduğu yarışmamızda öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserleri titizlikle inceleyen değerli yazarlarımızı da projemize vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu önemli projede yürütücülüğünü birlikte yaptığımız sürecin başından beri bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe olmak üzere, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Yalova’mızın tanıtılması amaçlı yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalova Belediyesine, Eslem Garden’a, katkılarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize kurumumuz adına teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Ödülleri Vali Erol ve Müdür Akmeşe takdim etti

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yalova Öykü Günleri’ festival programı kapsamında, Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen 2. Ulusal Küçürek Öykü Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Ortaokul kategorisinde dereceye giren danışman öğretmen ve öğrencilere ödüllerini Yalova Valisi Muammer Erol takdim etti.  Liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren danışman öğretmen ve öğrenciler ödüllerini Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin ellerinden aldı.

Öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu (7)Öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu (5)Öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu (6)Öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu (2)Öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu (3)Öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu (1)

Editör: Rümeysa Şahin