47 puanla zirvenin sahibi Tarsus Belediyesi şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken, büyük sürprizlerin yaşandığı alt sıralarda bulunan 6 takım küme düşme tehlikesini yaşıyor. Fenerbahçe Gelişim, İzmit Belediyespor, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Botaş Gelişim, Kırklareli Basketbol ve Elazığ İl Özel İdaresi Play-Off’u garantilerken 8 ve 9. Sırada bulunan Elazığ Basketbol ve Tourism X Boğaziçi Basketbol’un durumları ise kalan 3 haftada belli olacak.

27. haftanın açılış karşılaşmasında Alanya Belediyespor Antalya Güneşi’ne konuk olan HDİ Sigorta Yalova VİP parkeden 69-58’lik yenilgiyle ayrıldı. Ligde kalma savaşı veren Ege Yapı Urla Gençlik evinde Kırklareli Basketbol’a 55-50 boyun eğdi. Botaş Gelişim sahasında DİBA’yı 71-64 mağlup ederek rakibini ateşe attı.

Son haftaların en formda takımı Emlak Konut Gelişim ağırladığı Elazığ İl Özel İdaresi’ni 60-51 devirerek rahat nefes aldı. Bu haftanın en kritik galibiyetini Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u evinde 76-61 yenen Tarsus Belediyespor elde etti.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan İzmit Belediyespor evinde Tourism x Boğaziçi Basketbol’a takılarak 85-71 mağlup oldu. Bu haftanın kapanış karşılaşmasında Elazığ Basketbol Ankara’da ağırladığı Fenerbahçe Gelişim takımına 85-54 yenildi. TKBL’nin 28. Haftasında takımlar 29 ve 30 Mart 2023 tarihleri arasında karşılaşmalarını oynayacaklar.

Küme Düşme Hattı Alev Alıyor (4)Küme Düşme Hattı Alev Alıyor (2)Küme Düşme Hattı Alev Alıyor (1)

Editör: Uğur TEZCAN