Erişilebilirlik şartlarını yerine getiren kamu kurumlarına ve firmalara belge verildi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Yalova Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Vali Dr. Hülya Kaya tarafından kamu kurumlarına ve firmalara erişilebilirlik belgesi takdim edildi. Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Yalova İl Mili Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç’in kurumları adına erişilebilirlik belgesi aldığı programda, diğer kurum ve firmalara da erişilebilirlik belgesi Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından verildi.

Güleç; Yalova’ya Yakışmadı Güleç; Yalova’ya Yakışmadı

Yalova Vali Hulya Kaya Kurum Erisilebilirlik Belge Engelli Birey (1)‘Yalova erişilebilirlik konusunda ciddi yol aldı’

Yalova’nın erişilebilirlik noktasında baya bir yol aldığını ve yeni yapılan binalarda buna uyulduğunu söyleyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Yeni yapılan binalarımızın tamamında erişilebilirlik kriterlerine mutlaka uyuyorlar ama eski olan tarihi binalarda da ek yapılar yapıldı. Engellilerimizin kamu hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanabilmesi için kurumlarımız gerekli duyarlılıkları gösteriyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Erişilebilirlik konusunda bir komisyonumuz var, üyelerine de çok teşekkür ediyorum zamanlarını bu işe ayırıyorlar, kurumlara gidiyorlar. Belediyelerin kaldırım düzenlemeleri, sosyal tesislere erişim bunlarla ilgili de denetimleri gerçekleştiriyorlar ve kurumlara uyarılarda bulunuyorlar. Bizim amacımız ceza yazmak değil, özendirmek. Her bir vatandaşımız bizim için kıymetli. Sokağa çıktığında her noktaya erişebilsin, belediye otobüslerine, dolmuşa binebilsin, sosyal tesise gidebilsin. Bunlar bizim için ne kadar önemliyse engelli bireylerimiz içinde o kadar önemli” dedi.

Yalova Vali Hulya Kaya Kurum Erisilebilirlik Belge Engelli Birey (5)Yalova Vali Hulya Kaya Kurum Erisilebilirlik Belge Engelli Birey (4)Yalova Vali Hulya Kaya Kurum Erisilebilirlik Belge Engelli Birey (3)

Editör: Arda Yavuz